Sadonkorjuuseminaari ja vuosikokous

EU-ohjelman Sadonkorjuuseminaari ja SML:n vuosikokous 26.27.10.2019

 

Sadonkorjuuseminaari ja SML:n vuosikokous järjestetään Porissa, Virkistyshotelli Yyterissä (Sipintie 1, 28840 Pori) www.virkistyshotelli.fi

Ateriat ja majoitus laskutetaan etukäteen. Hotellilla on ilmainen parkkeeraus koko tilaisuuden ajan.

Ilmoittauduthan viimeistään 11.10.2019, jotta voimme ilmoittaa hotellille ajoissa ruokailija- ja yöpyjämäärän.

 

Lauantai 26.10.2019
 

8.30–9.45 Suomen Paras Hunaja 2019 -kilpailun näytteiden vastaanotto

10.00–10.15 SML:n puheenjohtaja Hannu Luukisen avajaissanat ja Länsi-Suomen Mehiläishoitajien tervehdys.

10.15–10.45 Hunajayhtymä 50 vuotta – kotimaisen hunajakaupan historia ja uudet tuulet. Aapo Savo, toimitusjohtaja, Hunajayhtymä

10.45–11.30 Brändi pienen hunajantuottajan ja tuottajien yhteisön näkökulmasta.

Mehiläistuotteita omalla brändillä: Farmer to Bee, Laura Tiittanen.

Yhdessäkin sen voi tehdä: Hunajaa Länsi-Suomesta, Tuomo Heino

11.30–12.00 Mihin mehiläisvaha nykyään taipuu? Pekka Paajanen, Lahtisen vahavalimo

12.00–14.00 LOUNAS JA KILPAILUHUNAJIEN MAISTELU

14.00–14.30 Kertovatko hunajassa olevat siitepölyt sen kasvialkuperästä? Anneli Salonen, projektipäällikkö, More than honey -hanke

14.30–15.00 Pehmeän ja lusikoitavan hunajan salaisuus – asiaa hunajan kiteyttämisestä. Tomas Bruce, Marbackan hunajatila

15.00–15.45 KAHVITAUKO

15.45–16.00 Kohtaavatko viljelijät ja mehiläistarhaajat? Kyselytutkimus pölytyspalveluiden tarjonnasta käynnistyy. Salla Holopainen, Helsingin yliopisto

16.00–16.20 Katsaus mehiläiskesään ja hunajasatoon. Maritta Martikkala, SML

16.20–16.30 Millaisia hunajia saatiin tänä vuonna kilpailuun, ja mikä yleisöä miellytti? Jarkko Isokungas, SML:n laatutoimikunnan puheenjohtaja

16.30–17.00 Suomen paras hunaja 2019 -kilpailun tulokset ja voittajien palkitseminen

 

Buffet-illallinen Virkistyshotelli Yyterissä alkaen noin kello 19.00.

 

Ohjelma sunnuntai 27.10.2019

 

8.45 Valtakirjojen tarkastus

9.00 Ajankohtaisia asioita

11.00 Vuosikokouksen avaus, puheenjohtaja Hannu Luukinen

12.00–13.00 LOUNAS

13.00–14.00 Vuosikokous jatkuu

14.00 KAHVITAUKO

14.15–15.00 Vuosikokous