Nuorten kevättapahtuma Helsingissä 6.4.2019

Tervetuloa tutustumaan lajihunajiin, luonnonpölyttäjiin sekä Luonnontieteelliseen museoon

Suomen Mehiläishoitajain Liitto järjestää nuorten kevättapahtuman Helsingissä lauantaina 6. huhtikuuta. Tapahtumaan voivat osallistua kaikki tapahtuman aiheista kiinnostuneet noin 10–18-vuotiaat nuoret.

Ohjelma ja aikataulu

Aloitamme päivän noin kello 10.00 SML:n uudella toimistolla osoitteessa Ullanlinnankatu 1 A. Liiton toiminnanjohtaja, mehiläistarhaaja Stanislav Jas kertoo aluksi kokemuksiaan lajihunajien tuotannosta Suomessa. Stanille saa myös mielellään esittää kysymyksiä lajihunajista tai muista tarhaukseen liittyvistä asioista. Sen jälkeen maistelemme ja koetamme tunnistaa erilaisia lajihunajia.

Noin kello 11.30 syömme SML:n tarjoaman kevyen lounaan.

Vatsat täynnä kävelemme Luonnontieteelliseen museoon, missä pistiäisasiantuntija, museomestari Juho Paukkunen puhuu Suomen luonnonvaraisista pölyttäjistä ja näyttää museon hyönteiskokoelmia.

Järjestetty ohjelma päättyy noin 13.30, ja sen jälkeen kukin voi vapaasti tutustua Luonnontieteelliseen museoon. SML maksaa osallistujien sisäänpääsymaksun.

Ilmoittautuminen

Tapahtumaan voi ilmoittautua SML:n toimistoon joko sähköpostin kautta (virpi.aaltonen@hunaja.net) tai puhelimitse (050 382 2428). Ilmoittautumiseen on hyvä laittaa mukaan nimi, ikä, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä tieto mahdollisesta erityisruokavaliosta.

Sekä SML:n toimisto että Luonnontieteellinen museo sijaitsevat Helsingin keskustassa. Toimisto on noin kilometrin päässä päärautatieasemasta, toimistolta Luonnontieteelliseen museoon kertyy kävelymatkaa reilu kilometri.

Mikäli esimerkiksi kuljetusta on muutoin hankala järjestää, nuorten vanhemmat voivat myös osallistua tapahtumaan. Toivomme kuitenkin, että nuoret saavat olla tapahtumassa pääosassa.

 

 

 

 

 

Kimalaiset ovat tärkeimpiä luonnonpölyttäjiä Suomen luonnossa. Kuva: Tarja Ollikka
Sadonkorjuuseminaarin hunajakilpailuun tulleita yksikukkahunajia. Kuva: Virpi Aaltonen