Nuorten kesätapahtuma 7.6.2019, Turun Ruissalo

Viime vuoden kesätapahtumassa muun muassa etsittiin ja merkattiin emoja. Kuva: Virpi Aaltonen / SML

Tervetuloa viettämään nuorten kesäpäivää Ruissaloon, Turun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan perjantaina 7. kesäkuuta.

Päivä aloitetaan kello 10 opastuskierroksella Turun kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneissa.

Sen jälkeen nautitaan keittolounas Cafe Vanhassa Tammessa.

Lounaan jälkeen ohjelmassa on tutustuminen ulkopuutarhan mehiläispesiin. Puutarhassa on kaksi mehiläistarhaa. Niistä toisen mehiläispesät omistaa Turun yliopisto, joka hankki pesät tänä keväänä. Professori Baoru Yang yliopiston elintarvikekemian laitokselta kertoo, miksi mehiläispesät hankittiin ja mitä niistä oikein tutkitaan.

Sen jälkeen molempia puutarhan mehiläistarhoja hoitava mehiläistarhaaja Lippo Juvala esittelee mehiläispesiä tarkemmin ja kertoo, millaisia eroja hän on havainnut eri mehiläisroduissa niitä hoitaessaan.

Päivän ohjelma päättyy kello 15:een mennessä.

Tapahtuma on suunnattu noin 12–18-vuotiaille mehiläisistä kiinnostuneille nuorille. Aiempaa kokemusta mehiläistarhauksesta ei tarvitse olla.

Mahdollisesti saattamaan tulevat aikuiset saavat halutessaan jäädä seuraamaan tapahtumaa, sillä kyytien järjestäminen saattaisi muutoin olla haastavaa. Toivomme kuitenkin, että nuoret saavat olla tapahtumassa pääosassa.

Tapahtuma on maksuton. Lisäksi SML korvaa pitkämatkalaisille juna- tai bussiliput paikan päälle.

Voit ilmoittautua tapahtumaan täyttämällä alla olevan lomakkeen.

Tervetuloa!

Nuorisotapahtuma

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.