Hunajan aistinvarainen arviointi 29.6.2021 webinaari

Suomen Mehiläishoitajain Liitto järjestää hunajan aistinvaraisen arvioinnin koulutuksen tiistaina 29.6. kello 18:00 - 21:00. Koulutus toteutetaan viranomaisrajoitusten takia webinaarina.


Kouluttajina toimivat alan italialaiset asiantuntijat Raffaele Dall'Olio ja Gian Luigi Marcazzan Honey Sensory Education -yrityksestä. Tilaisuus tulkataan suomeksi.

Koulutuksessa keskitytään hunajan aistinvaraiseen arviointiin yleensä, mutta myös arvioidaan yhdessä muutamia suomalaisia lajihunajia. Lajihunajat on toimitettu etukäteen Italiaan. Niistä lähetetään pieni näytepakkaus myös 40:lle ensimmäisenä ilmoittautuneelle. Koulutusta voivat kuitenkin kuunnella kaikki halukkaat. Hunajanäytteiden läpikäynti on vain osa tilaisuutta.

Seminaarin ohjelma julkaistaan tällä sivulla, kun se on tarkentunut.

Ilmoittautuminen:

Hunajanäytteitä voidaan SML:n rajallisten resurssien vuoksi lähettää vain 40:lle ensimmäisenä ilmoittautuneelle osallistujalle. Heidän osaltaan ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 7.6. kello 8.00, ja se tulee tehdä alla olevalla lomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy 14.6.

Voit ilmoittautua myös pelkästään kuunteluoppilaaksi. Tällöin voit ilmoittautua 24.6. asti.

 

Ohjelma

18:00 Aistinvarainen arviointi: yleiset periaatteet ja arviointitoiminta Italiassa

18:40 Kuinka luonnehtia hunajaa

19:10 Kysymyksiä ja kommentteja

19:20 Tauko

19:30 Hunajan maistamisen tekniikka, makupyörä ja hunajan aistinvaraisen arvioinnin käsitteet

20:00 Vähintään kahden suomalaisen hunajanäytteen maistaminen ja arviointi

20:50 Loppukeskustelu
 

Kustannukset:

Seminaari on osallistujille ilmainen. Hunajanäytteet tilanneilta ja niiden lähettämisen jälkeen osanottonsa peruneilta tai koulutuksesta pois jääneiltä peritään kuitenkin 20 euron tarvike- ja toimituskulut.

Lisätietoja seminaarista antaa SML:n toiminnanjohtaja Mirkka Aarrekorpi: mirkka.aarrekorpi(at)hunaja.net. tai 044 506 3200.

HUOM!

Näytepakkaus toimitetaan postipakettina lomakkeella ilmoittamaasi osoitteeseen viikolla 24 - 25. Ilmoitathan siis osoitteen, jonka lähipostista pystyt noutamaan paketin tuona aikana.

Ilmoittaudu hunajan aistinvaraisen arvioinnin koulutukseen 29.6. Anmälan till organoleptiska kursen den 29.6

*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.