Parvien kiinniottajat

Mehiläiset muodostavat parveillessaan tiiviin pallon, jonka mehiläistarhaaja voi napata talteen.

Mikäli löydät mehiläisparven, ota yhteyttä parvia kiinni ottavaan mehiläistarhaajaan. Yhteystietoja löydät alla olevasta kartasta. Voit klikata kartan koko näytön kokoiseksi oikeassa yläkulmassa olevasta ruudusta. Kun klikkaat punaista karttapistettä, saat tarhaajasta lisätietoja – kuten sen, millä alueella tarhaaja on valmis liikkumaan ja hakeeko hän parvia myös savupiipuista.

Varmistathan kuitenkin ensiksi tutkimalla vaikkapa Tunnista mehiläisparvi -sivustoa, että kyseessä todella ovat tarhamehiläiset. Lisätietoa tarhamehiläisen, kimalaisten ja ampiaisten erottamisesta löydät esimerkiksi täältä. Mehiläiset tulevat yleensä useiden satojen, jopa tuhansien yksilöiden ryppäänä ja odottavat tiiviinä pallona uuden pesäpaikan löytymistä esimerkiksi pihapuussa. Tarhaajat eivät hävitä tai siirrä ampiaisia tai esimerkiksi kimalaisia eivätkä niiden pesiä.

Mehiläisparvea on hankalaa saada pois, jos se ehtii pesiytyä esimerkiksi savupiippuun. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä ajoissa. Jos alta olevasta kartalta ei löydy sopivaa parven kiinniottajaa, soita toimistoomme (010 387 4770), niin yritämme löytää avun. Parvien kiinniotto on lähtökohtaisesti maksutonta toimintaa, sillä se nähdään osana mehiläistarhaajien työtä ja parveilutilanteissa mehiläisten saaminen takaisin pesään hunajantuotantoa varten on tarhaajankin edun mukaista.

Mehiläistarhaaja voi ilmoittautua parvien kiinniottajaksi vasemmalla olevalla lomakkeella tai ilmoittautumalla Eeva-Liisa Korpelalle. Myös listan tietojen päivitys tapahtuu Eeva-Liisan kautta (eeva-liisa.korpela@hunaja.net / 040 506 3202).

Ilmoitathan siis myös, jos haluat pois kartalta tai yhteystietosi ovat muuttuneet!

Tarhaaja, ilmoittaudu parvien kiinniottajaksi (HUOM! Tällä lomakkeella antamasi tiedot julkaistaan karttapalvelussa)

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.