Suomen Tumman Mehiläisen Hoitajat ry

 

Suomen Tumman Mehiläisen Hoitajat ry on tammikuussa 2017 perustettu valtakunnallinen yhdistys, joka kokoaa yhteen pohjolan tumman mehiläisen (Apis mellifera mellifera) hoitoon keskittyneitä mehiläishoitajia ja tästä uhanalaisesta rodusta ja sen suojelutyöstä kiinnostuneita henkilöitä. Yhdistys kuuluu jäsenenä Suomen Mehiläishoitajain Liittoon.

Tavoitteena on Pohjolan tumman mehiläisen geeniperimän säilyttäminen, hoitotekniikan opiskelu ja kehittäminen, rotuun liittyvä tutkimustoiminta sekä tätä mehiläisrotua koskevan yleisen tiedon lisääminen. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan yhdistyksen toimintaan.

 

MUSTAN MEHILÄISEN HUNAJA

 

Suomen Tumman Mehiläisen Hoitajat ry:n oma tuotemerkki on MUSTAN MEHILÄISEN HUNAJA. Tätä yhdistyksen tuotemerkkiä voi anoa käyttöönsä tuottaja, joka toimii rodun suojelijana. Tällä tuotemerkillä myytävän hunajan on oltava jäljitettävissä puhtaiden tummien mehiläisten keräämäksi. Lisäksi  tuottajalla täytyy olla oikeus käyttää "Hyvää Suomesta" -merkkiä.  Yhdistys haluaa ennen kaikkea tuoda esille alkuperäisrodun suojelutyötä.  Mustan mehiläisen hunajan myyjät koko maassa löydät valikostamme. 

 

Kysy lisää:

Puheenjohtaja: Lassi Kauko p. 050 545 3628 tai lkauko@netti.fi

Sihteeri: Johanna Haijanen p. 040 701 2377 johanna.haijanen@gmail.com  

Katso myös  yhdistyksen Facebook-sivut