Hankkeen koulutukset 2020

Vuonna 2020 pidetyt More than honey- hankkeen koulutukset

  • 6.3.2020 Hunajan ja mehiläistuotteiden vientiseminaari, Helsinki
  • 7.3.2020 Mehiläismyrkyn kerääminen ja hyödyntäminen, Helsinki
  • 14.7.2020 Emojen keinosiementäminen, Kangasala
  • 3.-4.10.2020. Mehiläispesän tuotteet kosmeettisten valmisteiden raaka-aineina. Forssa
  • 30.10. Yhteistyö mehiläisrotujen kasvattamisessa ja jalostamisessa -Puhdasparitustarhat. Vääksy

Osa koulutusten videoinneista ja materiaaleista löytyy jäsensivujen alta. Käyttäjätunnus ja salasana jäsensivuille löytyvät Mehiläinen -lehden sivun 2 alalaidasta tai ne voi pyytää osoitteesta anneli.salonen@hunaja.net

 

Vuonna 2020 pidetyt More than honey- hankkeen webinaarit

1. Webinaarisarja mehiläisraaka-aineet kosmeettisissa tuotteissa


Koska lähiopetusta ei voitu tämän kevään aikana järjestää, pidettiin kolmen luennon webinaarisarjan kosmeettisista tuotteista.

  • Ensimmäisessä osassa kerrottiin, kuinka moniin kosmeettisiin tuotteisiin ja elintarvikkeisiin tarvittavia kasviuutteita valmistetaan.
  • Toisessa osassa kuvattiin kosmeettisen tuotteen tuotekehitysprosessi käyttäen esimerkkinä mehiläisvahavoidetta.
  • Kolmas webinaari neuvoi, kuinka hunajaista saippuaa valmistetaan.

Webinaareissa saatiin yksinkertaista reseptiikkaa, jota voi itse kehittää eteenpäin hyödyntämällä tuotekehitysesimerkkiä ja yrttiluentoa.

Webinaarit piti Ideanature OY:n yrittäjä Heli Pirinen.

Webinaarien tallenteet ja materiaalit löytyvät More than honey- hankkeen jäsensivuilta. Käyttäjätunnus ja salasana jäsensivuille löytyvät Mehiläinen -lehden sivun 2 alalaidasta tai ne voi pyytää osoitteesta anneli.salonen@hunaja.net

2. Webinaarisarja mehiläistuotteista elintarvikkeissa


Kahden webinaarin tietopaketti mehiläistuotteiden käytöstä elintarvikkeissa

Hunaja on mahtava elintarvike. Yhdistämällä sitä muihin raaka-aineisiin saadaan hunajan monipuolisia ominaisuuksia siirrettyä myös muihin tuotteisiin. Myös siitepölyä, pergaa, propolista ja emomaitoa voidaan yhdistää monella tavalla hunajan lisäksi muihinkin raaka-aineisiin. Hunajan ja muiden mehiläistuotteiden peruskäsittely ei vaadi elintarviketiloja. Tilanne kuitenkin muuttuu, jos niistä aletaan valmistamaan elintarvikkeita muiden raaka-aineiden kanssa.

  • Ensimmäisessä webinaarissa tutkittiin, millaisissa elintarvikkeissa mehiläistuotteita voi käyttää.
  • Toisessa webinaari keskittiin selvittämään, miten lainsäädäntö tulee huomioida elintarvikkeiden valmistuksessa.

Webinaarit pitivät Anneli Salonen ja Jaana Elo.

Tallenteet ja materiaalit löytyvät More than honey- hankkeen jäsensivuilta. Käyttäjätunnus ja salasana jäsensivuille löytyvät Mehiläinen -lehden sivun 2 alalaidasta tai ne voi pyytää osoitteesta anneli.salonen@hunaja.net

3. Webinaari kuhnuritoukkien hyödyntämisestä elintarvikkeena

 

Kuhnuritoukille on haettu SML:n toimesta uuselintarvike statusta. Hakemustamme ei ole vielä hyväksytty, mutta koska käsittely on vielä prosessissa, saamme myydä kuhnuritoukkia elintarvikkeeksi myös vuonna 2020. Jos sinua kiinnostaa kuhnuritoukkien elintarvikekäyttö ja myyminen, saat niistä tietoa kuuntelemalla Anneli Salosen pitämän webinaarin.

Webinaarinn tallenne löytyy täältä. Käyttäjätunnus ja salasana jäsensivuille löytyvät Mehiläinen -lehden sivun 2 alalaidasta tai ne voi pyytää osoitteesta anneli.salonen@hunaja.net