Hyvää Suomesta -merkki

 

Hunajalle Hyvää Suomesta -merkki haetaan SML:n kautta eli hakemus ja hunajanäytteet toimitetaan Suomen Mehiläishoitajain Liitolle.

 

Toimita vähintään 300 gramman purkillinen (mieluummin kuitenkin myyntipakkauksessa) hunajaa yhdessä printatun ja käsin täytetyn hakulomakkeen (tämän sivun oikea palsta) kanssa osoitteeseen
Tarja Ollikka, Askolinintie 5 A 2, 16300 Orimattila, 040 506 3208

HUOM! Pakkaathan hunajapurkit varmuuden vuoksi muovipussiin, etteivät muut postilähetykset sotkeennu, mikäli hunajaa jostain syystä vuotaa.

HUOM! Annattehan lähetystilanteessa vastaanottajan puhelinnumeron 040 506 3208. Saapumisviesti paketista tulee silloin tekstiviestinä.

SML:n kautta Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeuden saa 100-prosenttiselle, suomalaiselle hunajalle. Hyvää Suomesta -merkki on liiton kautta haettuna tuottajalle maksuton. SML maksaa tuottajien puolesta tuotantomäärien mukaisen jäsenmaksun Ruokatieto Yhdistys ry:lle.

Jos hunajantuottaja ei ole SML:n jäsen, niin merkin hakeminen maksaa hänelle SML:n kautta 100 euroa.

Hyvää Suomesta -merkin graafisen ohjeistuksen löydät netistä.

 

Hyvää Suomesta -merkki hunajapurkissa on sataprosenttisesti suomalaisen hunajan merkki. Samalla se on korkean laadun tae.

Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävä sitoutuu noudattamaan myös lainsäädännön ja SML:n ohjeita esimerkiksi hunajapurkin pakkausmerkinnöistä ja muista teksteistä. Tämän vuoksi on suositeltavaa toimittaa hunaja myyntipakkauksessa, jos mahdollista.

Lue lisää laatuvaatimuksista ja Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeuksista.

 
 

Merkkiä voi hakea SML:n kautta ainoastaan hunajalle. Sitä ei siis SML:n kautta saa esimerkiksi hunajavalmisteille tai siitepölytuotteille. Hunajalla myönnettyä merkkiä ei näin ollen voi käyttää automaattisesti muihin tuotteisiin, vaan niille on erikseen haettava merkkiä Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenyyden kautta.