Suomalainen hunaja: 100 % kotimaista

Kun hunajaa myydään suomalaisena, on sen oltava sataprosenttisesti suomalaista.

Hunajan kohdalla alkuperämerkinnät ovat tiukemmat kuin monessa muussa tuotteessa. Alkuperämaa tai alkuperämaat on kerrottava aina. Kyseessä on nimenomaan hunajan alkuperämaa, ei pakkausmaa.

Monet hunajat kuljetetaan isoissa erissä Eurooppaan ja pakataan täällä. Se ei siis silti oikeuta merkitsemään hunajaa eurooppalaiseksi, vaan alkuperämaa on aina ilmoitettava.

Jos hunaja on peräisin useammasta kuin yhdestä Euroopan unionin jäsenvaltiosta tai kolmannesta maasta, voidaan merkintä korvata jollain seuraavista merkinnöistä: ”EY:ssä tuotetun hunajan sekoitus”, ”EY:n ulkopuolella tuotetun hunajan sekoitus”, ”EY:ssä ja EY:n ulkopuolella tuotetun hunajan sekoitus”.

Lisätietoja alkuperämerkinnöistä Ruokaviraston sivuilta.

Tutustu myös Hyvää Suomesta -merkkiin.