Hunajan käsittely

Hunajan laadun kannalta hunajan oikea käsittely, pakkaus ja varastointi ovat tärkeita.

Tutustu artikkeleihin siitä, miten hunajantuottaja takaa parhaan mahdollisen tuotteen.

Tarkista hunajan kosteus

Lämpö vanhentaa hunajaa

Hunajan laatulaskuri

Nosta asiakaslaatua: kiteytä hunaja hienokiteiseksi

 

  • Mittaa aina hunajan kosteus – sen pitää olla alle 18 prosenttia!
  • Käytä vain hunajalle tarkoitettuja kannellisia varastoastioita!
  • Varastoi hunaja viileässä!
  • Käytä asianmukaisia pakkauksia. Kierrätyskäyttöön soveltuvat lasipurkit voi käyttää uudelleen, kun huolehtii vaatimusten mukaisesta hygieniasta lasipurkkien pesussa.

 

Kukkaishunaja täyttää hunaja-asetuksen vaatimukset 8 vuotta ja mesikastehunaja 13 vuotta, kun se säilytetään 14 °C lämpötilassa. Jos lämpötilaa nostetaan 50 °C:een, säilyvyysaika lyhenee muutamaan päivään.

Lämpötilan ja ajan vaikutus hunajaan