Hoitotyöt

Mehiläishoidossa riittää paljon mielenkiintoista tekemistä ja opittavaa. Mehiläishoidossa perusteiden hallinta on oleellista, jotta mehiläiset selviävät ilman tauteja ja muita ongelma. On hyvä muistaa, että mehiläiset ovat hoitoa vaativia kotieläimiä.

Aloittaminen ja perustietojen hankinta onnistuu helpoimmin käymällä peruskurssilla. Kursseja järjestetään yleensä talvella tai keväällä, ja niihin liitetään usein käytännön tarhavierailuja loppukevääseen tai kesään.

Oman paikkakuntasi kursseista voit kysellä myös paikallisyhdistyksestä tai kansalaisopistoista. Olemalla aktiivinen saatat myös löytää jonkun mehiläistarhaajan, joka on valmis jakamaan omaa osaamistaan sinulle.

Teoriatietoa kannattaa hankkia myös kirjallisuudesta. Voit ostaa alan peruskirjat eli Mehiläishoitoa käytännössä osat 1 ja 2 Suomen Mehiläishoitajain liiton nettikaupasta. Katso alta myös Minustako mehiläistarhaaja -esite, joka sisältää perustietoa mm. mehiläisistä, tarhauksesta, tarvittavasta välineistöstä ja kustannuksista.

.