Tarhaajatiedote 8.12.2021: Talvipäiville voi ilmoittautua, Satokyselyyn kaivataan lisää vastauksia...

8.12.2021

Kuva: Virpi Aaltonen / SML
Kuva: Virpi Aaltonen / SML

Talvipäivien ohjelma julkaistu

Talvipäiviä vietetään 22.–23.1.2022 Turussa. Seminaarin pääpuhujat tulevat tällä kertaa Norjasta. Norjan mehiläishoitajien liiton mehiläishoidon neuvoja Björn Dahle puhuu toukkamädästä ja sen hoidosta Norjassa. Norjan luonnon tutkimuskeskuksen tutkija Erik Stange puolestaan kertoo, mitä pohjoismaisissa tutkimuksissa on saatu selville tarhamehiläisen ja luonnonvaraisten mehiläisten suhteista. Lisäksi luvassa on runsaasti asiaa esimerkiksi pölyttäjien käytöstä kasvinviljely- ja marjatiloilla sekä pesäkirjanpidon sähköisistä mahdollisuuksista.

Talvipäiville voi ilmoittautua 4.1. kello 16:een asti. Tarkat ohjelmatiedot ja ilmoittautumislomakkeen löydät SML:n nettisivujen Tapahtumat-osiosta. Voit myös soittaa ilmoittautumisesi toimiston numeroon: 010 387 4770. Lämpimästi tervetuloa!

 

Vielä ehtii vastata Satokyselyyn

Käytä muutama minuutti aikaasi koko Suomen mehiläisalan hyväksi ja vastaa satokyselyyn! Kyselylomakkeen löydät SML:n nettisivujen Mehiläishoitajille-alasivulta. Toivoisimme, että mahdollisimman moni täyttäisi lomakkeen, sillä Suomen mehiläisalan avainluvut lasketaan vuosittain satokyselyn tulosten perusteella. Kyselyyn voi vastata 13.12. kello 16:een asti. Yhteystietonsa jättäneistä vastaajista arvotaan voittaja, joka saa valita mielesensä teoksen SML:n nettikaupasta.

 

Muistathan oksaalihappotiputuksen

Sikiöinti mehiläispesissä on päättynyt, joten nyt on oikea aika tehdä pesiin oksaalihappotiputus, mikäli sitä ei vielä ole tehty. Työssä kannattaa hyödyntää joulun alle luvattuja lauhoja päiviä. Ohjeet tiputuksen tekoon löydät esimerkiksi Mehiläinen-lehdestä 5/2021 tai SML:n nettisivuilta. Sivuille on tallennettu myös opasvideo oksaalihappotiputuksen tekemisestä.

 

Kannattavuuswebinaari tammikuussa

SML järjestää yhdessä Luonnonvarakeskus Luken kanssa tammikuussa seminaarin, jossa käsitellään mehiläistalouden kannattavuutta. Seminaari pidetään torstaina 13.1. kello 18 webinaarina. Tiedotamme seminaarista ja sen ohjelmasta tarkemmin myöhemmin.

 

Toimisto joulunajan suljettu

SML:n toimisto on suljettu joulunajan 24.12.2021–6.1.2022. Toivotamme kaikille tarhaajille rauhallista joulunalusaikaa ja lämmintä joulua!