Biodlarmeddelande 16.11, Djurhållarregisterutbilning, skördeförfrågan

16.11.2021

Utbildning i användningen av det elektroniska bigårdsregistret

Biodlarna verkar ha haft problem med det av Livsmedelsverkets upprätthållna djurhållningsplatsregistret. FBF ordnar en utbildning i användningen under ledning av Livsmedelsverkets överkontrollör Iina Valkeisenmäki. Utbildningen sker den 23.11 kl. 14 – 16. Till webinaret kommer du via den här länken.

Före utbildningen samlar FBF in information över de problem som förekommit. Vänligen fyll i frågeblanketten så fort som möjligt och svara senast i övermorgon 18.11.

Du kan läsa mera om på Livsmedelsverkets hemsida via länken här: Djurhållar- och djurhållningsplatsregistret .

 

Förbundet söker en ny verksamhetsledare

FBF:s nuvarande verksamhetsledare Mirkka Aarrekorpi slutar på FBF och börjar med andra uppgifter i januari.  Nu söker man en ny verksamhetsledare till förbundet. Om du känner en lämplig kandidat för uppgiften eller känner dig själv hugad skall du söka tjänsten. Ansökningsblanketten finns här och får gärna delas.

Kom ihåg att svara på skördeförfrågan

Förbundet har nu öppnat förfrågan. Gå in på förbundets hemsida och berätta hurudant skördeår du har haft. Det tar bara några minuter att svara på förfrågan. Bland alla som svarar lottas det ut en bok. Sista dag att svara är den 30.11. Tusen tack på förhand!

 

Måla och kocka har publicerats

FBF:s populära marknadsföringsbroschyr är nu översatt till svenska. FBF:s medlemmar kan nu beställa den gratis från kansliet. Man kan göra beställningen per e-post till kansliet: sml@hunaja.net. Aktuella broschyrer finns på förbundets flik på finska Mehiläishoitajille-alasivulta.

 

Vem blir årets biodlare 2022?

Vinterdagarna ordnas den här gången 22.–23.1.2022 i Åbo, bara pandemiläget tillåter det. Då får vi veta vem som är årets 2022 biodlare. Det är nu dags att föreslå en biodlare som är värd utmärkelsen. Förslag på lämplig biodlare skall göras till den egna föreningen som sedan vidarebefordrar förslaget till FBF. Det är förbundets styrelse som i december besluter vem som blir årets biodlare. Därför bör ert förslag senast den 3.12. vara förbundet tillhanda.