Tarhaajatiedote 16.11.2021: Koulutusta sähköisen pitopaikkarekisterin käyttöön, vastaathan satokyselyyn...

16.11.2021

Tarhapaikat ja niiden muutokset tulee ilmoittaa Ruokaviraston pitopaikkarekisteriin. Kuva: Tarja Ollikka / SML
Tarhapaikat ja niiden muutokset tulee ilmoittaa Ruokaviraston pitopaikkarekisteriin. Kuva: Tarja Ollikka / SML
 

Koulutusta sähköisen pitopaikkarekisterin käyttöön

Mehiläistarhaajilla on ollut haasteita Ruokaviraston ylläpitämän sähköisen pitopaikkarekisterin käytössä. Siksi SML järjestää rekisterin käytöstä koulutuksen, jossa asiantuntijana on ylitarkastaja Iina Valkeisenmäki Ruokavirastosta. Koulutus tapahtuu webinaarina tiistaina 23.11. kello 14–16. Mukaan webinaariin pääset tästä linkistä.

Ennen koulutusta SML kerää palautetta pitopaikkarekisterissä ilmenneistä ongelmista. Helpoiten saamme palautteesi kyselylomakkeen kautta. Kyselyn tietoja voidaan käyttää esityksen ennakkovalmisteluun, ja siksi kyselyyn pitäisi vastata viimeistään ylihuomenna torstaina 18.11.

Voit lukea lisää sähköisestä pitopaikkarekisteristä Ruokaviraston sivuilta.

Liitto hakee toiminnanjohtajaa

SML:n nykyinen toiminnanjohtaja Mirkka Aarrekorpi siirtyy toisiin tehtäviin tammikuussa. Liittoon haetaankin parhaillaan uutta toiminnanjohtajaa. Mikäli tunnet kyvykkään kandidaatin tehtävään tai koet itse olevasi sellainen, löydät hakuilmoituksen ja ohjeet hakemiseen täältä. Hakulinkkiä saa mielellään jakaa eteenpäin.

Vastaathan satokyselyyn

Liiton vuotuinen satokysely on avattu. Käythän kertomassa SML:n nettisivuilla, miten sinun mehiläisvuotesi sujui. Kyselyn täyttäminen vie vain hetken, ja vastaajien kesken arvotaan kirjapalkinto. Kyselyn viimeinen vastaamispäivä on 30.11. Lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Måla och kocka on julkaistu

SML:n suosituin menekinedistämisvihkonen Väritä ja kokkaa on käännetty nyt myös ruotsiksi. SML:n jäsenet voivat tilata Måla och kocka -vihkoa toimistolta ilmaiseksi. Tilauksen voi osoittaa toimiston sähköpostiosoitteeseen: sml@hunaja.net. Ajantasaisen esitevalikoiman löydät SML:n sivujen Mehiläishoitajille-alasivulta.

Kenestä vuoden tarhaaja 2022?

Talvipäivät vietetään tällä kertaa 22.–23.1.2022 Turussa, mikäli epidemiatilanne sallii lähiseminaarin järjestämisen. Seminaarissa paljastuu myös, kuka on valittu vuoden 2022 mehiläistarhaajaksi. Nyt onkin aika tehdä ehdotuksia mehiläistarhaajista, jotka ansaitsisivat tuon kunniamaininnan. Ehdotuksen voi tehdä omaan paikallisyhdistykseensä, josta se esitetään eteenpäin SML:ään. Johtokunta päättää vuoden tarhaajan joulukuun kokouksessaan, joten esitysten tulisi olla liitossa viimeistään perjantaina 3.12.