SML hakee tutkimusasiantuntijaa

13.7.2021

Mehiläinen alsikeapilalla. Kuva: Tarja Ollikka / SML
Mehiläinen alsikeapilalla. Kuva: Tarja Ollikka / SML

Suomen Mehiläishoitajain Liitto hakee TUTKIMUSASIANTUNTIJAA syyskuun alusta alkaen.

Tehtävässä pääsee osallistumaan monipuolisesti mehiläisalan kehittämiseen, pölyttäjähyönteisten suojeluun ja alalla tehtävään tutkimukseen.

Tutkimusasiantuntijan vastuulle kuuluvat tutkimus- ja hankeyhteistyö, pölytyspalvelun edistäminen ja pölyttäjiin liittyvä yleinen neuvonta sekä havaintotarhaajaverkoston koordinointi. Tutkimusasiantuntija myös ohjaa opinnäytetöitä ja erillisselvityksiä, kirjoittaa artikkeleita Mehiläinen-lehteen sekä järjestää erilaisia tilaisuuksia. Lisäksi tehtäviin kuuluvat toimistotyöt ja jäsenneuvonta tarpeen mukaan.

Tutkimusasiantuntijan toimenkuva on itsenäinen, mutta hän toimii kiinteässä yhteistyössä liiton muiden asiantuntijoiden kanssa. Tehtävän hoitaminen edellyttää tiivistä yhteistyötä myös viljelijäjärjestöjen, viranomaisten ja tutkijoiden kanssa. Esiintymis- ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä, sillä tehtävään kuuluu esiintymistä sekä liiton järjestämissä että muissa tilaisuuksissa.

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva, täysipäiväinen toimi (37,5h/viikko). Tehtävässä onnistuminen edellyttää ylempää korkeakoulututkintoa, ja tutkijankoulutuksesta on hyötyä tehtävän hoidossa. Kielitaitovaatimuksena on suomen ja englannin kielen hallinta, muu kielitaito, erityisesti ruotsi, katsotaan eduksi. Oma auto on oltava käytettävissä, sillä työ sisältää jonkin verran matkustamista. Töitä on satunnaisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Työ alkaa syyskuun alussa tai mahdollisuuksien mukaan.

Työntekopaikka on SML:n toimisto osoitteessa Ullanlinnankatu 1 A 3, Helsinki. Etätyöskentely on toisinaan myös mahdollista. Työehtosopimus on neuvonta-alan runkosopimus.

Tiedustelut puhelimitse 20.8. klo 9.00–12.00, 044 506 3200 / Mirkka Aarrekorpi, toiminnanjohtaja, SML ry. Hakemukset palkkatoivomuksineen sähköpostitse: sml@hunaja.net 25.8.2021 klo 16.00 mennessä. Aloitamme haastattelut jo hakuaikana.

 

Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry
- on mehiläishoitoa ja siihen liittyvää toimintaa harjoittavien yhdistysten kattojärjestö
- kehittää mehiläishoitotaitoa ja kannattavaa mehiläistaloutta
- turvaa viljely- ja luonnonkasvien pölytystarvetta
- järjestää alan koulutusta ja tuottaa materiaaleja
- tarjoaa tietoa mehiläisistä, niiden hoidosta sekä hunajasta ja muista mehiläistalouden tuotteista
- on myös muiden pölyttäjähyönteisten asialla

www.mehilaishoitajat.fi