Tarhaajatiedote 15.2.2021: Mehiläisalan yrittäjyyswebinaarit torstai-iltaisin, jaa oma hunajareseptisi...

16.2.2021

Hunajaista granolaa jogurtin ja marjojen kanssa. Kuva: Kirsi Tuura
Hunajaista granolaa jogurtin ja marjojen kanssa. Kuva: Kirsi Tuura

Puhetta mehiläisalan yrittäjyydestä

SML järjestää tänä keväänä webinaarina toteutettavan luentosarjan mehiläistalouden yrittäjyydestä. Torstai-iltaisin kello 18–20 toteutettavat luennot alkavat asiantuntijan puheenvuorolla, jonka jälkeen voi kysellä ja keskustella illan aiheesta. Tämän viikon torstaina 18.2. keskustellaan brändäyksestä ja viestinnästä. Asiantuntijana on Karolina Laine. Mukaan pääsee SML:n nettisivujen Neuvojan ajankohtaistunti -alasivulta. Yrittäjäwebinaareihin ei tarvitse ilmoittautua, mutta kysymyksiä saa lähettää etukäteen ilmoittaumissivulla olevalla lomakkeella. Tervetuloa!

 

Lähetä meille suosikkireseptisi!

Liitossa on tekeillä vihkonen, jonka työnimi on 100 tapaa käyttää hunajaa. Projektiin saavat mielellään osallistua resepteillään ja hunajankäyttövinkeillään myös liiton jäsenet. Mikäli sinulla siis on herkullinen, erikoinen, kehuttu tai pomminvarma hunajaresepti, jaa se meidän kanssamme. Myös muutama siitepölyä, pergaa ja propolista sisältävä resepti tai vinkki mahtuu mukaan.

Ohjeet voi lähettää Virpi Aaltoselle: virpi.aaltonen@hunaja.net.

 

Saithan jäsenmaksulaskusi?

SML:n jäsenmaksulaskut lähetettiin tammikuun lopulla. Laskut lähtivät sähköpostin kautta kaikille niille, joiden sähköpostiosoite on liiton jäsenrekisterissä. Muille lähetettiin postin kautta paperilasku. Mikäli et ole saanut jäsenmaksulaskuasi, otathan yhteyttä liiton toimistoon Virpi Aaltoseen: virpi.aaltonen@hunaja.net tai 050 382 2428.

 

Ilmoittaudu pölytyspalvelun tarjoajaksi

SML tekee kevään aikana aktiivista yhteistyötä viljelijäjärjestöjen kanssa. Tuotamme muun muassa yhteisiä tiedotteita, joissa mainitaan pölytys.fi-sivusto ja siellä oleva kartta pölytyspalvelun tarjoajista. Nyt kannattaakin ilmoittautua pölytyspalvelun tarjoajaksi täyttämällä pölytys.fi-sivuston etusivulla oleva lomake. Muistathan myös päivittää yhteystietosi, jos ne muuttuvat. Se onnistuu ottamalla yhteyttä Eeva-Liisa Korpelaan: eeva-liisa.korpela@hunaja.net tai 040 5063 202.

 

Hyvinvointia, elinvoimaa ja kauneutta mehiläispesistä -iltawebinaari

Mitä ainesosia hunaja, siitepöly tai mehiläisvaha sisältävät, ja voiko niitä hyödyntää ihmisen hyvinvoinnin edistämisessä? Mitä hyviä ominaisuuksia pergalla, propoliksella tai emomaidolla on? Miten mehiläispesien ilma tai ääni voi vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin? Mitä eroa on kennohunajalla ja purkitetulla hunajalla? Mitä hyvää on mehiläismyrkyssä?

Näihin kysymyksiin vastataan More than honey -hankkeen järjestämässä webinaarissa 1.3. klo 18-20. Kouluttajana toimii luontais- ja perinnehoitaja Miia Ruokolainen Luonnottaren VoiMia -yrityksestä. Seminaariin tulee ilmoittautua tämän viikon perjantaihin eli 19.2. mennessä More than honey -hankkeen sivuilta löytyvällä lomakkeella. Webinaariin osallistuminen maksaa 20 euroa. Osallistumislasku lähetetään sähköpostitse viikolla 8, ja maksaneet saavat osallistumislinkin 1.3. sähköpostilla.

 

Havaintotarhaajaseminaari webinaarina

Kevään havaintotarhaajaseminaari järjestetään webinaarina perjantai-iltana ja lauantaipäivänä 19.–20.3. Tiedotamme ohjelmasta myöhemmin, mutta päivät voi jo laittaa kalenteriin.