Tarhaajatiedote 27.10.2020: Sadonkorjuuseminaari ja vuosikokous pidetään webinaarina...

27.10.2020

Suomen paras hunaja 2019 -kilpailun finalistit. Kuva: Virpi Aaltonen / SML
Suomen paras hunaja 2019 -kilpailun finalistit. Kuva: Virpi Aaltonen / SML

 

Syksyn ja talven isot seminaarit verkkoon

SML:n kaikille tarhaajille tarkoitetut seminaarit, Sadonkorjuuseminaari ja Talvipäivät, järjestetään koronavirusepidemian vuoksi webinaareina. Sen sijaan suppealle yleisölle tarkoitetut seminaarit pidetään lähiseminaareina, mikäli viranomaisohjeet sen sallivat. Asiasta päätti liiton johtokunta kokouksessaan 22.10.2020.

Kouluttajakoulutus 31.10–1.11. Vääksyssä pidetään aikaisemman suunnitelman mukaisesti. Koulutuksen ohjelma ja ilmoittautumislomake ovat liiton nettisivuilla.

Havaintotarhaajaseminaari 13.11. siirretään Kuopiosta Tampereelle hotelli Scandic Cityyn, kun Sadonkorjuuseminaaria ei voidakaan toteuttaa Kuopiossa. Ohjelman ja ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

Myös More than honey -hankkeen koulutukset pidetään alkuperäisten suunnitelmien mukaan, mikäli viranomaisohjeistukset eivät muutu.

Tervetuloa liiton tapahtumiin!

 

Sadonkorjuuseminaari ja vuosikokous webinaarina

Sadonkorjuuseminaari ja SML:n vuosikokous järjestetään webinaarina 14.–15.11.2020. Seminaarin ohjelma pysyy muutoin lähes aiemmin ilmoitetun kaltaisena, mutta iltapäivän ohjelma lyhenee, sillä hunajien maisteluosuus jää ohjelmasta pois. Päivitetty ohjelma ja ilmoittautumislomake löytyvät SML:n nettisivuilta.

Seminaariin ja vuosikokoukseen tulee ilmoittautua, sillä seminaariin pääsee mukaan sähköpostitse lähetettävän linkin kautta. Jo ilmoittautuneiden ei kuitenkaan tarvitse ilmoittautua uudelleen. Poimimme ilmoittautumiset aiemmasta lomakkeesta ja poistamme niistä tietenkin ruoka- ja hotellivaraukset. Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään keskiviikkona 11.11.2020, jotta saamme kokouslinkit ajoissa toimitettua.

 

Ruoka-alan ammattilaiset päättävät hunajakilpailun voittajat

Hunajakilpailun kilpailunäytteet tulee lähettää liiton toimistolle Helsinkiin siten, että ne ovat perillä 6.11. Esiraati kokoontuu arvioimaan hunajia 7.11., joten myöhästyneet näytteet eivät ehdi kisaan mukaan. Jos siis haluat mukaan kilpailuun, nyt on aika toimia. Osallistumisohjeet löydät täältä.

Hunajakilpailun finalistit valitsee laatutoimikunnan jäsenistä koostuva esiraati. Koska yleisö ei pääse tänä vuonna maistamaan finaalihunajia, kilpasarjojen voittajat ja Suomen parhaan hunajan 2020 päättää ruoka-alan asiantuntijoista koostuva raati.

SML:n laatutoimikunta kutsuu hunajakilpailun tuomaristoon viisi ruoka-alan ammattilaista. Raati ei kokoonnu yhteen, vaan kukin raatilainen päättää omat suosikkinsa ja antaa äänensä itsenäisesti. Raadin jäsenet esitellään Sadonkorjuuseminaarissa ennen tulosten julkistamista.

 

Vuosikokouksessa valitaan uusia jäseniä johtokuntaan

Vuosikokous järjestetään webinaarina 15.11.2020. Kokouksessa muun muassa valitaan uusia jäseniä johtokuntaan. Erovuorossa ovat Rami Heikkilä (Länsi-Suomen mh), Marko Leino (Varsinais-Suomen mh), Markku Pöyhönen (Suomen Tummien Mehiläisten mh) ja Mika Olsbo (Stadin Tarhaajat ja Hunajafrendit).

Tällä hetkellä ehdolle ovat asettuneet Harri Lampinen (Pohjolan mh), Paula Collan (Kuopion Seudun mh) sekä Ilpo Sneck (Sydän-Suomen mh). Erovuoroisista Rami Heikkilän kaudet ovat täynnä, joten hän ei jatka johtokunnassa. Muut erovuoroiset voivat asettua uudelleen ehdolle.

Paikallisyhdistysten vastuuhenkilöille lähetetään tiedote vuosikokouksen tarkemmista toimintatavoista.