Tarhaajatiedote 10.2.: Kiitos Talvipäivä-vieraille, lähde opintomatkalle Romaniaan...

10.2.2020

Pesiä talvimaisemassa Pohjois-Karjalassa. Kuva: Anneli Salonen
Pesiä talvimaisemassa Pohjois-Karjalassa. Kuva: Anneli Salonen

Kiitokset Talvipäivä-vieraille!

Lämpimät kiitokset kaikille Talvipäiville osallistuneille. Iso osa Talvipäivien esitysmateriaaleista löytyy SML:n nettisivujen Materiaalisalkusta. Laitamme kuvia Talvipäiviltä Tapahtumat-sivun kuvagalleriaan heti, kun vain ehdimme. Palautetta Talvipäivistä otetaan mielellään vastaan SML:n sähköpostiin: sml@hunaja.net

 

Toiminnanjohtaja haussa

Suomen Mehiläishoitajain Liitto hakee toiminnanjohtajaa pysyvään toimeen toukokuun alusta alkaen. Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluu muun muassa edunvalvonta, taloushallinto sekä toiminnan strateginen kehittäminen.

Tehtävä on työajaltaan joustava kokopäiväinen toimi, ja se täytetään toistaiseksi voimassaolevana. Työpaikka on SML:n toimistossa Helsingissä. Hakuaika päättyy 29.2.2020, ja työhaastattelut järjestetään lauantaina 14.3.2020 Helsingissä. Lisätietoa työpaikasta ja linkin hakulomakkeeseen löydät täältä.

 

Tulihan jäsenmaksulasku perille?

SML:n jäsenmaksut laskutettiin tänä vuonna hiukan tavallista myöhemmin, viikolla 6. Pieni viivästys laskutuksessa johtui yhteistyön hitaudesta pankin kanssa.

Suurin osa laskuista lähetettiin nyt ensi kertaa sähköpostitse. Paperinen lasku lähti postin kautta vain niille jäsenille, jotka eivät ole ilmoittaneet sähköpostiosoitettaan liittoon tai joiden osoitteen järjestelmä tulkitsi toimimattomaksi.

Mikäli vuoden 2020 jäsenlaskua ei ole tullut, otathan yhteyttä liittoon: sml@hunaja.net tai 010 387 4770. Laitamme uuden laskun ja selvitämme, mistä kiikastaa. Muistattehan pitää sekä posti- että sähköpostiosoitteenne ajan tasalla, jotta Mehiläinen-lehti sekä liiton tiedotteet saapuvat perille.

 

Lähde opintomatkalle Romaniaan

Kesäkuussa on tarjolla ainutkertainen tilaisuus osallistua erityisesti pesän muihin tuotteisiin keskittyvälle opintomatkalle Romaniaan, missä mehiläistuotteiden käytöllä on pitkät perinteet ja niiden käyttö hoidoissa on laillista. Matka suuntautuu Luoteis-Romanian hienoissa maisemissa sijaitseville mehiläistiloille, joilla oppaana toimii paikallinen emomaidontuottaja.

Lähtö on tiistaina 9.6. klo 11.55 Helsinki-Vantaan lentokentältä ja paluu sunnuntaina 14.6. klo 19.55. samaan paikkaan. Ilmoittautumiset tulee tehdä 17.2.mennessä More than honey -hankkeen nettisivuilla. Sivuilta löytyy lisäksi matkan tarkempi ohjelma.

Lisätietoa saa myös matkanjohtaja Anneli Saloselta: anneli.salonen@hunaja.net tai 050 470 6411.

 

Tule tekemään gradua morsingon pölytyksestä

SML:ssä on tarjolla värimorsingon pölytykseen liittyvä gradupaikka. Tutkielmassa on tarkoitus selvittää värimorsingon viljelyyn vaikuttavia tekijöitä ja etenkin kasvin pölytysbiologiaa. Pölytystä tutkitaan häkkikokeilla kesällä 2020. Lisäksi voidaan tehdä siementen idätyskoe.

Lisätietoa gradupaikasta saa SML:n nettisivuilta ja Eeva-Liisa Korpelalta: eeva-liisa.korpela@hunaja.net, puh. 040 5063 202. Paikkaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella 8.3. mennessä. Hakemukset osoitetaan Eeva-Liisa Korpelalle.

 

Hyvää Suomesta -hakemusten vastaanotto keskeytetty

Hyvää Suomesta -merkin hakemusten käsittely keskeytetään kevään ja alkukesän ajaksi, sillä kesän 2019 hunajanäytteiden laboratoriokiintiö on täyttynyt. Hyvää Suomesta -merkkiä voi hakea taas heinäkuun alussa kesän 2020 hunajanäytteillä.

 

Kevät ja kesä täynnä tapahtumia

Liitto järjestää keväällä ja kesällä runsaasti erilaisia seminaareja, koulutuksia ja tapahtumia. Seuraavaksi tavataan More than honey -hankkeen vientiseminaarissa Helsingissä, sitten SML:n havaintotarhaajaseminaarissa Vääksyssä ja pölytysseminaarissa Kannuksessa.

Käy SML:n Tapahtumat-sivuilla ja More than honey -hankkeen nettisivuilla tarkistamassa, olisiko sinullekin tarjolla jotain kiinnostavaa.