Hae mukaan IMYB-tapahtumaan; tarjolla rahoitusta nuorisokurssien järjestämiseen

14.1.2020

Näkymiä viime kesän IMYB-tapaamispaikan Banska Bystrican keskustasta.
Näkymiä viime kesän IMYB-tapaamispaikan Banska Bystrican keskustasta.

IMYB-tapahtumaan kaivataan nuoria lähtijöitä

SML lähettää myös ensi kesänä joukkueen kansainväliseen nuorten mehiläishoitajien IMYB-tapahtumaan Sloveniaan 6.–10.7.2020. Liitto hakeekin nyt 12–17-vuotiaita mehiläishoitoa harrastavia nuoria, jotka haluaisivat osallistua tapahtumaan.

Jos tunnette sopivan ikäisiä, mehiläisistä innostuneita nuoria, kannustakaa ihmeessä heitä hakemaan matkalle. Oleellista ei ole, että tietää kaiken mehiläisistä ja menestyy hienosti tapahtumaan kuuluvassa mehiläistaitokilpailussa, vaan innostus ja kiinnostus mehiläishoitoa kohtaan. Toki mehiläishoidon perustietämystä ja -osaamista täytyy olla jo jonkin verran, jotta pystyy nauttimaan tapahtumasta.

Englannin kieltä tulisi osata ainakin sen verran, että pystyy kommunikoimaan muiden tapahtumaan osallistuvien nuorten kanssa. Mehiläistaitokilpailun kysymykset käännetään jokaisen osallistuvan maan kielelle, joten kilpailun suhteen kielitaidosta ei tarvitse olla huolissaan. SML:n puolesta mukaan lähtee kaksi täysi-ikäistä huoltajaa. He hoitavat matkajärjestelyt ja tukevat paikan päällä kaikessa tarvittavassa.

Mukaan tapahtumaan voi hakea lähettämällä hakemuksen osoitteeseen: virpi.aaltonen@hunaja.net. Hakemuksesta tulee käydä ilmi muun muassa hakijan ikä, mehiläishoitotausta ja kielitaito. Lisäksi tulee perustella, miksi olisi sopiva mehiläishoitaja lähtemään matkaan. Hakuaika umpeutuu 9.2., ja lähtijät päättää SML:n nuorisotoimikunta.

Tarkempia tietoja tapahtumasta ja siihen hakemisesta antaa Virpi Aaltonen joko sähköpostitse tai puhelimitse: 050 382 2428. Lisätietoja IMYB-tapahtumasta löytyy myös International Centre of Young Beekeepersin sivuilta: icyb.cz

 

EU-rahoitusta nuorisotoimintaan

EU-rahoitteisessa mehiläishoito-ohjelmassa 2019–2022 on varattu rahaa nuorisotoimintaan. Raha on tarkoitettu nuorisokerhojen tai -kurssien järjestämiseen. Alkuperäisenä ajatuksena on ollut, että paikallisyhdistykset järjestäisivät vakituisesti toimivia nuorisokerhoja. Muunkin tyyppistä nuorisotoimintaa voidaan kuitenkin rahoittaa.

Rahoitusta on parhaillaan meneillään olevalle kaudelle tarjolla 1 300 euroa. Raha on tarkoitettu opettajien palkkakustannuksiin (noin 400 €) ja matkakuluihin (noin 500 €) sekä oppimateriaaleihin ja hoitotarvikkeisiin (noin 400 €). Kahdella seuraavalla kaudella eli 2020–2022 rahoitusta on tarjolla huomattavasti enemmän.

Nyt tarjolla oleva rahoitus tulee käyttää 31.7.2020 mennessä. Raha voidaan joko jakaa useamman kurssin, kerhon tai tapahtuman kesken tai sillä voidaan rahoittaa yhtä toimijaa.

SML:ssä tapahtuneiden henkilövaihdosten vuoksi kerromme tarjolla olevasta rahoituksesta harmillisesti vasta nyt. Toivomme kuitenkin, että mahdollisimman moni paikallisyhdistys pyrkisi järjestämään kevään ja kesän aikana mehiläisaiheista ohjelmaa nuorille ja hakisi nuorisotoimintaan varattua rahoitusta.

Hakemus tulee toimittaa 9.2.2020 mennessä SML:n sähköpostiin: sml@hunaja.net. Johtokunta päättää rahoituksen jakamisesta hakuajan umpeuduttua.