Tarhaajatiedote 9.1.2020: Viime hetket ilmoittautua Talvipäiville, jäsenmaksulaskut sähköisinä...

9.1.2020

Virossa viljellään mehiläisiä varten muun muassa ruiskaunokkia. Kuva: Tarja Ollikka / SML
Virossa viljellään mehiläisiä varten muun muassa ruiskaunokkia. Kuva: Tarja Ollikka / SML

Viime hetket ilmoittautua Talvipäiville

Tampereella järjestettävillä Talvipäivillä 25.–26. tammikuuta on erinomainen mahdollisuus kuulla uusinta tutkimustietoa muun muassa mehiläisen ravitsemuksesta. Aiheesta kertoo yhdysvaltalainen Geraldine Wright, joka on vastikään valittu Apimondian mehiläisen biologiaan keskittyvän tieteellisen komission puheenjohtajaksi. Ulkomainen puhujavieras saadaan myös Virosta: Allan Sarap kertoo luomutarhauksesta ja mesikasvien viljelystä etelänaapurissa.

Talvipäivien seminaaripaikka on Sammon keskuslukio Uimalankatu 5:ssä. Majoittuminen ja lauantai-illan päivällinen ovat Hotelli Scandic Cityssä osoitteessa Hämeenkatu 1. Viimeinen ilmoittautumispäivä Talvipäiville on perjantai 10.1.2020. Täydellinen ohjelma sekä ilmoittautumislomake löytyvät SML:n tapahtumasivuilta.

 

Jäsenmaksulaskut sähköpostin kautta

Tänä vuonna SML kokeilee ensi kertaa jäsenmaksulaskujen lähettämistä sähköpostin kautta. Mikäli sähköpostiosoitetta ei ole ilmoitettu liittoon, lasku tulee entiseen tapaan paperisena postin kautta. Laskutus pyritään hoitamaan viikolla kolme, joten tarkkailkaahan sähköpostianne. Mikäli laskua ei kuulu, toivomme, että otatte yhteyttä liiton toimistoon: sml@hunaja.net tai 044 306 3200.

Maksattehan laskunne ajoissa, jotta jäsenetunne säilyvät! Lisätietoa jäseneduista löytyy SML:n nettisivuilta, Mehiläishoitajille-osiosta.

 

Liiton toimistolla uusi työntekijä

SML:n toimistolla työskentelee tämän kevään osa-aikaisena toimistosihteerinä Katariina Exell. Hän opiskelee Helsingin yliopistossa kotieläintieteitä ja kirjoittaa parhaillaan työn ohessa graduaan. Katariinan toimenkuvaan kuuluu esimerkiksi laskutusta, postitusta ja sähköposteihin vastaamista. Katariinan tavoittaa toimiston numerosta 010 387 4770 ja sähköpostiosoitteesta sml@hunaja.net.

 

Muistathan vastata pölytyskyselyyn

Parhaillaan on käynnissä kysely, joka kartoittaa pölytyspalvelujen tarjontaa ja kehitysmahdollisuuksia. Kyselyyn voit vastata suomeksi tai ruotsiksi 2.2.2020 asti. Vastauksesi on arvokas riippumatta siitä, saatko rahallista korvausta tarjoamastasi pölytyspalvelusta tai teetkö sitä omilla tai jonkun muun viljelyksillä. On myös tärkeää kuulla mielipiteesi, vaikka et tarjoaisi pölytyspalveluja ollenkaan.

Kyselyn toteuttavat yhteistyössä Helsingin yliopisto, Suomen Mehiläishoitajain Liitto ja Suomen Ympäristökeskus osana maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa PÖLYHYÖTY-tutkimushanketta ja Salla Holopaisen pro gradu -työtä.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kaksi 75 euron arvoista lahjakorttia Välimäen Mehiläistarvike -myymälään. Kyselyn suomenkieliseen versioon pääset tästä ja ruotsinkieliseen tästä linkistä.

 

Onnellista alkanutta vuotta kaikille!