Tarhaajatiedote 10.10.2019: Viime hetki ilmoittautua Sadonkorjuuseminaariin, tilaa pohjoismaisia lehtiä...

11.10.2019

Kuva: Kirsi Tuura
Kuva: Kirsi Tuura
 

 

Viime hetket ilmoittautua Sadonkorjuuseminaariin

Sadonkorjuuseminaarin ilmoittautuminen päättyy huomenna perjantaina 11.10.2019. Vielä siis ehtii mukaan!

Seminaariahan vietetään tällä kertaa Porissa, Virkistyshotelli Yyterissä, lauantaina 26. lokakuuta. Seminaarin aiheita ovat muun muassa hunajan brändäys, hunajakaupan tulevaisuus ja mehiläisvahan mahdollisuudet. Hunajapurkin sisältöön kajotaan tällä kertaa hunajan kiteyttämisestä ja siitepölyanalyyseista kertovissa esityksissä. Luvassa on tietenkin myös Suomen parhaiden hunajien maistelua. Tule antamaan äänesi omalle suosikillesi ja tuo omakin hunajasi kisaan mukaan.

Ilmoittautua voit SML:n sivuilta löytyvällä lomakkeella tai sähköpostilla (sml@hunaja.net)

 

 

 

Kilpailuhunaja toimistolle? Toimi nyt!

Suomen Paras Hunaja 2019 -kilpailuun voi osallistua paikan päällä Porissa tai lähettämällä kilpailunäytteensä SML:n toimistolle. Mikäli haluat lähettää hunajasi toimistolle, lähetyksen on oltava perillä 18.10. – paketti on siis laitettava pikimmiten matkaan. Tarkat kilpailuohjeet löytyvät Mehiläinen-lehdestä 5/2019 ja SML:n nettisivuilta.

Muistathan laittaa mukaan myös SML:n puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen, jotta saamme saapumisilmoituksen paketista myös sähköisesti. Lähetysosoite on: Suomen Mehiläishoitajain Liitto, Ullanlinnankatu 1 A 3, 00130 Helsinki. Sähköpostiosoite on sml@hunaja.net ja puhelinnumero 050 382 2428.

 

Pohjoismaiset lehdet edullisesti

Suomen Mehiläishoitajain Liiton kautta voi tilata pohjoismaisia mehiläislehtiä ensi vuodeksi jälleen merkittävällä alennuksella. Tarjolla ovat ruotsalainen Bitidningen 47 €, norjalainen Birøkteren 50 € ja Tanskan Tidsskrift for Biavl 58 €.

Tilaus tulee tehdä viimeistään 15.11.2019. Tilaus tehdään maksamalla kyseinen lehti SML:n tilille, FI69 5721 5020 0014 55, ja kirjoittamalla kommenttikenttään selkeästi tilaajan nimi ja osoite. Tilausten ja maksujen on oltava SML:ssä määräpäivään mennessä. Sen jälkeen tulleet tilaukset joudumme palauttamaan, sillä yksittäisten lehtien tilaaminen ulkomailta on kallista.

 

Hintakysely avoinna vielä reilun viikon

SML:n hintakysely kartoittaa joka syksy hunajan hintoja eri puolilta Suomea. Käy sinäkin kertomassa omat hintasi ja kaikin mokomin myös perustelusi hinnoittelulle. Kysely on auki vielä ensi viikon eli 20.10. asti, ja se löytyy SML:n nettisivuilta, Mehiläishoitajille-osiosta. Kyselyn tulokset kerrotaan seuraavassa Mehiläinen-lehdessä sekä SML:n sivuilla julkaistavassa tiedotteessa.