Tarhaajatiedote 25.9.: Tervetuloa Sadonkorjuuseminaariin ja vuosikokoukseen, osallistu hintakyselyyn

25.9.2019

Sadonkorjuuseminaarin yhteydessä järjestetään jälleen Suomen Paras Hunaja -kilpailu. Kuva: Virpi Aaltonen
Sadonkorjuuseminaarin yhteydessä järjestetään jälleen Suomen Paras Hunaja -kilpailu. Kuva: Virpi Aaltonen

 

Tervetuloa Sadonkorjuuseminaariin!

Tervetuloa osallistumaan Sadonkorjuuseminaariin ja sen yhteydessä järjestettävään Vuoden Paras Hunaja 2019 -kilpailuun. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Porissa, Virkistyshotelli Yyterissä lauantaina 26. lokakuuta.

Seminaarin ohjelman ja ilmoittautumislomakkeen löydät SML:n nettisivuilta. Ilmoittautua voi myös puhelimitse (010 387 4770 tai 044 306 3200) tai sähköpostitse (sml@hunaja.net) liiton toimistoon. Ilmoittauduthan viimeistään 11. lokakuuta, jotta voimme varmistaa hotellille ruokailijoiden ja yöpyjien määrän.

SML:n sivuilta löydät myös Vuoden Paras Hunaja 2019 -kilpailun osallistumisohjeet. Ohjeet julkaistaan lisäksi syys-lokakuun vaihteessa ilmestyvässä Mehiläinen-lehdessä. Kilpailuhunajia otetaan vastaan paikan päällä Porissa pari tuntia ennen Sadonkorjuuseminaarin alkamista. Hunajan voi myös tuoda tai lähettää SML:n toimistoon: Ullanlinnankatu 1 A 3, 00130 Helsinki.

Hunajakilpailuun kuuluu jälleen myös paikallisyhdistysten välinen kisa. Toivomme siis, että paikallisyhdistykset järjestävät omia kilpailujaan ja tuovat alueensa parhaan hunajan kisaan mukaan.

Vuosikokouksen kautta vaikuttamaan

Sadonkorjuuseminaarin jälkeisenä sunnuntaina 27.10. järjestetään Virkistyshotelli Yyterissä SML:n vuosikokous, jossa muun muassa valitaan uusia jäseniä johtokuntaan erovuoroisten tilalle.

Tänä vuonna erovuorossa ovat Arja Korhonen Kuopion Seudun Mehiläistarhaajista, Hannu Torkkel Uudenmaan Mehiläistarhaajista, Jarkko Isokungas Keski-Pohjanmaan Mehiläistarhaajista ja Tomi Suvanto Etelä-Pohjanmaan Mehiläistarhaajista. Lisäksi erovuorossa on liiton puheenjohtaja Hannu Luukinen Pohjolan Mehiläistarhaajista. Hän on ilmoittanut olevansa käytettävissä puheenjohtajan tehtäviin myös jatkossa.

Tällä hetkellä uusia ehdokkaita on yksi: Lounais-Hämeen Mehiläishoitajat on esittänyt johtokuntaan Pasi Heinämaata. Paikallisyhdistykset voivat asettaa ehdokkaita myös paikan päällä. Olisikin hyvä, että paikallisyhdistyksissä keskusteltaisiin halukkuudesta johtokuntatyöhön ja lähdettäisiin rohkeasti mukaan vaikuttamaan liiton toimintaan.

Kerro hunajasi hinnoittelusta

SML:n jokasyksyinen hunajan hintakysely on avattu. Toivomme että niin ison kuin pienenkin tarhauksen omistavat tarhaajat kertoisivat kyselyssä hinnoittelustaan ja hunajapakkauksistaan, jotta saisimme ajantasaista tietoa hunajan hinnasta ja sen vaihtelusta.

Käythän vastaamassa kyselyyn SML:n nettisivujen Mehiläishoitajille-alasivulla. Kirjoitamme kyselyn päätyttyä hinnoittelusta tiedotteen ja artikkelin Mehiläinen-lehteen.