Tarhaajatiedote 4.4.2019: Osta vain EKM-tarkastettuja pesiä, lähde emonkasvattajien matkalle Puolaan...

4.4.2019

EKM-näytteen otto. Kuva: Mari Kokkonen
EKM-näytteen otto. Kuva: Mari Kokkonen

 

Osta vain EKM-tarkastettuja pesiä

Moni myy keväällä eteenpäin talvehtineita mehiläispesiä. SML suosittelee, että myyjä ottaa ennen myyntiä pesästä EKM-näytteen. Ruokaviraston analyysi näytteestä tulee noin kahdessa viikossa.

Vastaavasti uuden pesän ostajan kannattaa pyytää todistus siitä, ettei pesässä ole esikotelomätää. Pesästä voi ottaa näytteen myös myyntitilanteessa. On tärkeää, että näyte on tuore, tänä keväänä otettu.

Uudet pesät kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan ostaa lähialueelta.

 

Lähde emonkasvattajien opintomatkalle Puolaan

More than honey -hanke järjestää emonkasvattajille ja emonkasvatuksesta kiinnostuneille opintomatkan Puolaan 13.–16.5. Ohjelmassa on muun muassa vierailuja emonjalostajien ja mehiläistarhaajien luona, tutustumista emojen kasvatukseen ja jalostukseen sekä keinosiemennyksen teoriaa. Matkan ohjelma ja ilmoittautumislomake löytyvät More than honey -hankkeen sivuilta.

Huom! Ilmoittautumisaikaa matkalle on jatkettu. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.4. Aivan tarkkaa hintaa matkalle ei ole vielä laskettu, mutta hinta jää alle 500 euroon.

 

Apimondia-matkalle muutamia peruutuspaikkoja

SML:n syyskuiselle Apimondia-matkalle Kanadaan ja Islantiin mahtuu vielä muutamia osallistujia. Kevään mittaan on tullut muutama peruutus, ja peruuttaneiden tilalle voidaan ottaa joitain matkaajia. Matkan ajankohta on 7.–17.9.2019 ja tarkempi matkaohjelma löytyy SML:n sivuilta.

 

Ilmoita maailman mehiläispäivän tempaukset liittoon

Maailman mehiläispäivää vietetään maanantaina 20.5. Toivottavasti mahdollisimman moni tarhaaja ja paikallisyhdistys innostuu järjestämään tuolloin tai vaikkapa edeltävänä viikonloppuna mehiläisiin liittyvää ohjelmaa tai tilamyyntiä.

SML kokoaa tiedot maailman mehiläispäivän tapahtumista nettisivuilleen ja lähettää päivästä mediatiedotteen, johon listataan kaikki liittoon ilmoitetut tapahtumat. Oman tapahtumasi voit ilmoittaa täällä.

 

Muista päivittää yhteystietosi

SML toivoo, että tarhaajat ilmoittaisivat yhteystietojensa muutoksista liittoon. Siten Mehiläinen-lehdet ja laskut löytävät kohtuullisessa ajassa perille. Myös sähköpostiosoite kannattaa pitää ajan tasalla, jotta saa kuukausittaiset tarhaajatiedotteet.

Toimisto toivoo muutokset mieluiten sähköpostitse osoitteeseen sml@hunaja.net. Muutoksen voi tehdä myös soittamalla numeroon 010 387 4770.