Tarhaajatiedote 18.2.2019: Lähde karhuseminaariin Varkauteen, syksyn mehiläismatka vie Kanadaan ja Islantiin...

18.2.2019

 

Karhuseminaari Varkaudessa, tervetuloa!

Vielä ehdit ilmoittautua SML:n karhuseminaariin, joka järjestetään lauantaina 23.2. Varkaudessa, kaupunginkirjaston tiloissa.

Karhuvahingot rasittavat mehiläistarhauksen kannattavuutta Suomessa tietyillä alueilla. Karhuseminaarissa pohditaan, mitä asialle voitaisiin tehdä.

Tilaisuudessa puhutaan karhuvahinkojen korvausten muuttumisesta, karhuvahinkokartan uudistamisesta ja vahinkojen ennaltaehkäisyn kehittämisestä. Metsästäjäliiton ja maaseutupalvelun edustajat ovat myös paikalla kertomassa, miltä karhuvahingot näyttävät ja tuntuvat metsästäjien ja viranomaisten näkökulmasta.

Seminaarin tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislomake löytyvät SML:n nettisivujen Tapahtumat-osiosta. Ilmoittautua voi 22.2. asti.

 

 

 

Mehiläismatkalle Kanadaan ja Islantiin

Seuraava Apimondia-kongressi järjestetään Montréalissa, Kanadassa 8.–12.9.2019. Tuttuun tapaan SML järjestää tähän mehiläisalan suurtapahtumaan ja sen oheen suomalaistarhaajien oman matkan.

Suunnitelman mukaan matkaan lähdetään lauantaina 7.9. (Helsinki-Vantaa) ja sieltä palataan tiistaina 17.9.2019 (lento Islannista 17.9., Suomessa 17.9.).

Kongressin sekä Montrealin kaupunkialueeseen tutustumisen lisäksi luvassa on päiväretkiä tutustumuskohteisiin Montrealin ulkopuolelle Quebecin provinssissa. Liikumme retkillä linja-autolla. Paluumatkalla pysähdymme Islantiin, missä tutustumme sekä saaren luontoon sekä paikalliseen mehiläishoitoon.

Tarkempia tietoja matkasta ja matkan ilmoittautumislomakkeen löydät SML:n nettisivujen Tapahtumat-osiosta. Mukaan mahtuu enintään 40 henkilöä, joten varaa paikkasi mahdollisimman pian!

 

 

 

Hunajareseptejä tekoon ja jakoon

SML julkaisee helmi-maaliskuussa neljä erilaista perusarkeen sopivaa hunajareseptivideota Youtube-kanavallaan. Käy katsomassa ja vinkkaa videoista kaverille tai asiakkaallekin!

Ensimmäinen resepteistä on terveellinen ja energisoiva mustikkasmoothie. Luvassa on lisäksi hunajainen granola, superhelppo kauraleipä sekä jauheliha-tomaattipasta.

Tässä vielä linkki liiton Youtube-kanavalle, mistä voi löytyä muutakin kiinnostavaa katsottavaa ja kuunneltavaa: www.youtube.com/channel/UC00t-l7u3GNR6IRvsrAuK1w