Tarhaajatiedote 4.2.2019: SML:n toimisto on muuttanut, luomuseminaari helmikuussa Mikkelissä...

4.2.2019

SML:n toimisto sijaitsee nyt Ullanlinnankadulla.
SML:n toimisto sijaitsee nyt Ullanlinnankadulla.
  • SML:n toimisto on muuttanut
  • Luomuseminaari helmikuussa Mikkelissä
  • Haussa nuoria IMYB-matkalle Slovakiaan
  • Hivelog-pesäkorttiohjelma suomeksi
  • Talvipäiväesityksiä nettisivujen materiaalisalkussa
  • Keväällä ja kesällä luvassa paljon tapahtumia

 

SML:n toimisto on muuttanut

Suomen Mehiläishoitajain Liiton toimisto muutti tammikuussa uusiin tiloihin. Uusi toimisto sijaitsee hyvin lähellä entisiä tiloja, samassa taloyhtiössä. Uusi katuosoite on Ullanlinnankatu 1 A 3, 00130 Helsinki. Muuton yhteydessä vanhasta toimitilasta Kasarmikadulla luovuttiin kokonaan. Lisää muutosta kerrotaan seuraavassa Mehiläinen-lehdessä.

 

Lähde luomuseminaariin ja osallistu kyselyyn

SML haluaa kartoittaa luomutarhaajien toiveita ja tarpeita kyselyllä, johon pääsee alla olevasta linkistä. Luomutarhaajat tai sellaiseksi aikovat, vastaattehan kyselyyn 15.2.2019 mennessä! Kyselyyn pääset tästä.

SML:n Luomuseminaari järjestetään lauantaina 16.2.2019 Mikkelissä. Seminaarissa on esityksiä muun muassa luomumehiläistarhauksesta sekä luomusäännöistä ja -tarkastuksista. Tilaisuudessa myös keskustellaan uudesta luomuasetuksesta. Seminaarin ohjelma ja ilmoittautumislomake ovat SML:n nettisivuilla ja aukeavat myös tästä.

Lämpimästi tervetuloa kaikki nykyiset ja tulevat luomutarhaajat!

 

Haetaan nuoria IMYB-matkalle Slovakiaan

Tunnetko nuoren mehiläishoitajan, joka haluaisi lähteä IMYB-tapahtumaan Slovakiaan ensi kesänä? SML lähettää heinäkuussa oman tiimin nuorten mehiläishoitajien kansainväliseen kokoontumiseen IMYBiin. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna 3.–7.7. Slovakian Banská Bystricassa. Suomesta matkalle valitaan kolme 12–17-vuotiasta mehiläishoidon harrastajaa. Lisäksi mukaan lähtee kaksi huoltajaa

Haemme parhaillaan jäseniä Suomen joukkueeseen. Jos siis olet itse mehiläishoitoa harrastava nuori ja haluaisit lähteä Slovakiaan tai tunnet jonkun matkasta kiinnostuneen, ota yhteyttä Virpi Aaltoseen (virpi.aaltonen@hunaja.net) maaliskuun 24. päivään mennessä.

 

Hivelog auttaa mehiläistarhaajaa

Johtokunta päätti syksyllä, että SML rahoittaa suomenkielisen käännöksen tanskalaisesta sähköisestä pesäkorttiohjelmasta, jonka nimi on Hivelog. Siihen voi tutustua osoitteessa www.stadekort.dk.

Hivelog on käyttäjille ilmainen. Sen avulla mehiläishoitajan on helppo tehdä muistiinpanoja omasta tarhauksestaan. Useat suomalaiset mehiläishoitajat ovat käyttäneet ohjelmaa jo jonkin aikaa, ja liitto suosittelee, että mahdollisimman moni tutustuu siihen ennen kuin hoitokausi alkaa. Esittelemme Hivelogin myöhemmin tarkemmin Mehiläinen-lehdessä.

 

Talvipäivien materiaaleja netissä

Osa Talvipäivien esitysten materiaaleista on katsottavissa SML:n nettisivujen Materiaalisalkku-alasivulla.

Sieltä löytyvät esimerkiksi pääesiintyjä Jacques van Alphenin esitys varroalle vastustuskykyisten mehiläisten jalostuksesta, Matti Leponiemen esitys mehiläisten rokottamisen vaikutuksista niiden pölytyskykyyn sekä Saara Lönnrothin esitys hunajan viennin haasteista ja mahdollisuuksista. Käy vilkaisemassa! Tapahtumat-osion kuvagalleriaan päivitetään lähipäivinä myös kuvia, joista voi fiilistellä Talvipäivien tunnelmaa muuten.

 

Kevät ja kesä täynnä tapahtumia

Liitto järjestää keväällä ja kesällä runsaasti erilaisia seminaareja, koulutuksia ja tapahtumia. Jo nyt helmikuussa tavataan luomuseminaarin lisäksi karhuseminaarissa. Käy SML:n nettisivuilla tarkistamassa, olisiko sinullekin tarjolla jotain kiinnostavaa.