Tarhaajatiedote: Ilmoittaudu Talvipäiville, jäsenmaksulaskut saapuvat ensi viikolla...

9.1.2019

  • Ilmoittaudu Talvipäiville tällä viikolla
  • Jäsenmaksulaskut tulossa
  • Joko tilasit More than honey -hankkeen uutiskirjeen?
  • Kysely syksyn pesäkuolemista

 

Ilmoittaudu Talvipäiville viimeistään 11.1.

Vuoden tärkein mehiläisalan tapahtuma lähestyy: Talvipäiviä vietetään Jyväskylässä 26.–27.1. Ohjelmassa on muun muassa hollantilaisen tutkijan Jacques van Alphenin luento varroalle vastustuskykyisten mehiläisten jalostamisesta, tietoa mehiläisten rokottamistutkimuksesta, mehiläisalan investointituista ja koulutuksesta sekä paljon asiaa pölytyksestä. Yhtä odotettu on aina myös Vuoden mehiläishoitajan kertomus omasta mehiläishoidostaan. Tule mukaan kuuntelemaan ja kommentoimaan!

Ilmoittautumiset toivotaan viimeistään perjantaina 11.1. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake löytyvät SML:n nettisivujen Tapahtumat-osiosta: www.mehilaishoitajat.fi/tapahtumat/talvipaivat-2019/

 

Vuoden 2019 jäsenmaksulaskut tulossa

SML:n jäsenmaksulaskut saapuvat jäsenille ensi viikolla. Huomaattehan, että maksut ovat muuttuneet. Liiton perusjäsenmaksu varsinaisille jäsenille on nyt 64 euroa, johon kunkin jäsenen laskussa on lisätty sen paikallisyhdistyksen jäsenmaksu, johon jäsen kuuluu. Pesäkohtaista maksua ei siis nyt kerätä, joten jokainen jäsen maksaa vain sen summan, mikä laskun maksukentässä lukee. Perhejäsenet maksavat pelkästään oman paikallisyhdistyksensä jäsenmaksun.

Muistakaa maksaa lasku ajoissa, jotta etunne säilyvät! Lisätietoa jäseneduista löytyy osoitteesta: www.mehilaishoitajat.fi/mehilaishoitajille/sml-n-jaseneksi/sml-n-jasenedut/

 

Joko tilasit More than honeyn uutiskirjeen?

More than honey -hankkeella on oma uutiskirjeensä, jonka voit tilata projektipäällikkö Anneli Saloselta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen anneli.salonen@hunaja.net. Uutiskirjeestä saat tietoa esimerkiksi hankkeen koulutuspäivistä, joita on luvassa useita ensi kevään ja kesän aikana. Koulutusten aiheina ovat siitepöly, propolis, emonjalostus ja käyttöemojen kasvatus.

Hankkeen nettisivut löydät täältä: https://www.mehilaishoitajat.fi/more-than-honey-hanke/

 

Kerro kuolleista mehiläiskunnista liittoon

SML kerää tietoa pesäkuolemien syistä tilastoja ja tutkimusta varten. Mikäli olet löytänyt kuolleita pesiä, tutki ne tarkkaan ja vastaa alla olevasta linkistä avautuvaan kyselyyn. Havaintosi ovat arvokkaita!

Varroaan tai muuten kuollut yhteiskunta?

 

Onnellista alkanutta vuotta kaikille!