Tarhaajatiedote: Imoittaudu Sadonkorjuuseminaariin 4.11. mennessä, satokyselyyn ehtii vielä vastata...

30.10.2018

 

  • Ilmoittaudu Sadonkorjuuseminaariin 4.11. mennessä
  • Satokyselyyn ehtii vielä vastata
  • SML:n toimisto auki arkisin 8–16
  • More than honey -hanke kaipaa yhteydenottoja emonkasvatuksesta ja pesäntuotteista kiinnostuneilta
  • Auta opinnäytetyön tekijää, täytä apiterapiakysely
  • Muista tehdä ulkomaisten lehtien tilaukset

 

Sadonkorjuuseminaari pidetään lauantaina 17.11. Turussa, Valtion virastotalossa. Tule mukaan haistelemaan hunajatutkimuksen uusimpia tuulia! Luvassa on tietoa esimerkiksi kirvoista mesikasteen tuottajana sekä pölytystä tutkivan marjantuottajan kokemuksia pölytyspalvelusta. Sadonkorjuuseminaarissa kannattaa osallistua myös Suomen Paras Hunaja -kilpailuun. Mikäli et pääse paikan päälle, hunajanäytteet voi lähettää tai tuoda myös SML:n toimistolle Helsingin Kasarmikadulle. Seminaariin voi ilmoittautua vielä tämän viikon eli 4. marraskuuta asti. Ilmoittautumislomake sekä lisätietoa seminaarista ja hunajakilpailusta löytyy SML:n nettisivuilta:

www.mehilaishoitajat.fi/tapahtumat/sadonkorjuuseminaari-ja-vuosikok/

 

Satokyselyyn voi vastata perjantaihin 2. marraskuuta asti. Mikäli et ole vielä vastannut, käy antamassa liitolle arvokasta tietoa viime vuoden sadosta ja mehiläishoidosta yleisemminkin. Kaikkien kyselyn täyttäneiden kesken arvotaan yhden hengen täyspaketti Talvipäiville eli molempien päivien osallistumismaksu sekä majoitus kahden hengen huoneessa.

www.mehilaishoitajat.fi/mehilaishoitajille/satokysely-2018/

 

SML:n toimiston aukioloaika on yleensä arkisin 8–16. Jos olet tulossa toimistolle esimerkiksi tuomaan kilpailuhunajia tai hakemaan kirjoja tai esitteitä, kannattaa kuitenkin soittaa etukäteen, sillä henkilökunnan työhön kuuluu myös seminaareja ja matkoja. Toiminnanjohtaja Stanislav Jaš toivoo, että hänelle soitettaisiin ensisijaisesti kello 10–14. Toimiston ja henkilökunnan yhteystiedot löytyvät SML:n nettisivuilta:

www.mehilaishoitajat.fi/liitto/

 

Liitossa alkoi lokakuussa Anneli Salosen luotsaama More than honey -hanke, jossa keskitytään Suomen oloihin sopeutuneiden mehiläisemojen jalostamiseen sekä siitepölyn, pergan, propoliksen, mehiläisvahan ja kuhnuritoukkien tuottamiseen ja kaupallistamiseen. Kaikki emojen kasvatuksesta ja jalostuksesta, pesän tuotteiden tuotannosta sekä kuhnuritoukkien elintarvikemyynnistä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Anneli Saloseen: anneli.salonen@hunaja.net tai 050 470 6411.

 

Apiterapiasta on meneillään tutkimus, johon mehiläishoitajien toivotaan osallistuvan. Hämeen ammattikorkeakoulussa opiskeleva Mari Pitkänen tekee lopputyötään apiterapian käytöstä Suomessa. Tiedonkeruuta varten hän on laatinut aiheesta kyselylomakkeen, joka löytyy SML:n nettisivuilta Mehiläishoitajille-osiosta, Apiterapia-otsikon alta. Lomakkeen lopussa on Mari Pitkäsen sähköpostisoite, johon vastaus tulisi lähettää. Olisi hyvä, että tutkimukseen tulisi runsaasti vastauksia, jotta työstä tulisi mahdollisimman kattava.

 

Pohjoismaisia mehiläislehtiä voi tilata jäsenhintaan vielä 21.11. asti.Jos siis haluat kotiisi Bitidningenin (47 euroa), Birøkterenin (50 euroa) tai Tidskrift for Biavl -lehden (58 euroa), maksa tilausmaksu SML:n tilille FI69 5721 5020 0014 55. Muista kertoa maksun kommenttikentässä nimesi ja osoitteesi, jotta lehti löytää perille. Tilaustiedot voi laittaa liittoon myös sähköpostitse: sml@hunaja.net