Tarhaajatiedote: Vastaa satokyselyyn, More than honey -hanke käynnistyi...

8.10.2018

  • Vastaa satokyselyyn 31.10. mennessä – voita huippupalkinto!
  • More than honey -hanke käynnistyi
  • Ilmoittaudu Sadonkorjuuseminaariin ja hunajakilpailuun
  • Ulkomaisten lehtien tilaukset vuodelle 2019
  • Vielä ehdit vastata hintakyselyyn

 

Tänä vuonna SML toteuttaa vuotuisen satokyselyn sähköisesti. Paperilomakkeita ei enää lähetetä tarhaajille. Kysely löytyy SML:n nettisivujen Mehiläistarhaajille-osiosta. Kyselyyn pääsee myös etusivun kautta. Tarkoitus on, että mahdollisimman laaja joukko mehiläistarhaajia voisi osallistua kyselyyn. Satokyselyn perusteella lasketaan vuoden 2018 mehiläishoidon keskeisimmät tilastot, joiden avulla suunnitellaan SML:n toimintaa ja mehiläisalan edunvalvontaa. Kyselyn tuloksista julkaistaan yhteenveto Mehiläinen-lehdessä. Jokainen vastaus on erittäin tärkeä, jotta tilastot olisivat mahdollisimman luotettavia. Kyselyyn voi vastata 31.10. asti, ja vastanneiden kesken arvotaan yhden hengen täyspaketti Talvipäiville. Kannattaa siis osallistua!

https://www.mehilaishoitajat.fi/mehilaishoitajille/satokysely-2018/

 

Suomen Mehiläishoitajain Liiton More than honey – Muutakin kuin hunajaa -koulutushankkeen toiminta alkoi lokakuun alussa. Kaksi ja puoli vuotta kestävällä hankkeella pyritään parantamaan mehiläisalan yritysten kilpailukykyä ja kannattavuutta. Hankkeen projektipäällikkönä toimii FT Anneli Salonen. Hanke on jaettu kahteen työpakettiin. Toisessa etsitään Suomen oloihin sopeutuneita mehiläisemoja ja edistetään emonkasvattajien yhteistyötä. Toisessa paneudutaan siitepölyn, pergan, propoliksen, vahan ja kuhnuritoukkien tuottamiseen, laatuun ja kaupallistamiseen. Kaikki emojen kasvatuksesta ja jalostuksesta, pesän tuotteiden tuotannosta sekä kuhnuritoukkien elintarvikemyynnistä kiinnostuneet voivatkin ottaa yhteyttä Anneli Saloseen: anneli.salonen@hunaja.net tai 050 470 6411. Ideoidaan yhdessä, miten toiminnassa päästään alkuun!

 

Sadonkorjuuseminaari pidetään tänä vuonna Turussa, Valtion Virastotalossa lauantaina 17.11. Samassa yhteydessä järjestetään tuttuun tapaan myös Suomen Paras Hunaja -kilpailu. Seminaarin ohjelma on julkaistu ja ilmoittautumislomake avattu; molemmat löytyvät SML:n nettisivujen Tapahtumat-osiosta. Luvassa on hunaja- ja pölytysasiaa monesta näkökulmasta, laadukkaita hunajia ja mahtavaa seuraa. Tule siis Turkuun ja tuo hunajasikin!

https://www.mehilaishoitajat.fi/tapahtumat/sadonkorjuuseminaari-ja-vuosikok/

https://www.mehilaishoitajat.fi/tapahtumat/sadonkorjuuseminaari-ja-vuosikok/suomen-paras-hunaja-kilpailuohje/

 

SML:n jäsenenä saat alennusta Pohjoismaissa julkaistavista mehiläislehdistä, kun tilaat ensi vuoden lehdet viimeistään 21.11. Ruotsin Bitidningenin vuosimaksu on liiton jäsenille 47 euroa, Norjan Birøkterenin 50 euroa ja Tanskan Tidskrift for Biavlin 58 euroa. Kaikista lehdistä ilmestyy 12 numeroa. Tilaukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen sml@hunaja.net. Maksu suoritetaan tilauksen yhteydessä liiton tilille FI69 5721 5020 0014 55. Jos tilauksen tekee pelkästään maksamalla lehden vuosimaksun SML:n tilille, on tärkeää laittaa tilaajan nimi ja osoite maksun viestisarakkeeseen, jotta lehdet päätyvät oikeaan osoitteeseen.

 

SML:n hintakyselyyn voi vastata vielä 15.10. asti. Kysely löytyy nettisivujen Mehiläistarhaajille-osiosta. Vastauksia on tullut jo runsaasti – kiitos teille niistä!

https://www.mehilaishoitajat.fi/mehilaishoitajille/hunajan-hintakysely-2018/