Uudet vaakapesäsivut avattu

3.5.2013

Mehiläispesien painokehitystä voi seurata jälleen internetistä.

Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry on avannut uudet internetsivut vaakapesien seuraamiseksi. Vaakapesäsivut löytyvät osoitteesta http://www.mehilaishoitajat.fi/vaakapesat/ tai http://koti.tnnet.fi/web144/vaakapesa/index.php

Vaakapesä on mehiläispesä, joka on varustettu vaa’alla ja joka punnitaan säännöllisesti. Mittaustiedot ja painokäyrät ovat kaikkien nähtävillä.

Vaakapesä tarjoaa arvokasta tietoa mehiläistarhaajille ja muille hunajasadon kertymästä ja kasvien kukinta-ajoista. Mittaustuloksista voi seurata mehiläisten ravinnonkäyttöä kesällä ja talvella. Tarhaajan on lisäksi helpompi suunnitella tulevia hoitotoimenpiteitä mittaustulosten avulla.

Vaakapesän omistava tarhaaja kirjaa SML:n sivuille punnitustuloksen, mahdollisen mehiläisen satokasvin sekä muuta kiinnostavaa tietoa, esimerkiksi varroapunkin määrän.
Vaakapesän tulokset eivät kerro esimerkiksi maamme kokonaishunajasadon määrää, koska mehiläispesien välillä on suuria satovaihteluita. Niiden avulla voidaan kuitenkin arvioida satoa paikkakuntakohtaisesti.

Mikäli olet kiinnostunut vaakapesistä ja omien tietojen lisäämisestä sivuille, ota yhteyttä SML:ään.


Lisätietoja:
Suomen Mehiläishoitajain Liitto
Tuula Lehtonen
Tutkimuskoordinaattori, tiedottaja
040 506 3202
tuula.lehtonen@hunaja.net
www.mehiläishoitajat.fi
www.hunaja.net
www.facebook.com/hunajanet