SML tapasi ministeri Jari Lepän

25.4.2018

SML:n edustajat ja ministeri Jari Leppä.
SML:n edustajat ja ministeri Jari Leppä.
Keskustelut käytiin kahvipöydässä.
Keskustelut käytiin kahvipöydässä.

Suomen Mehiläishoitajain Liiton johtokunnan edustajat tapasivat maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän tiistaina 24. huhtikuuta.

Tapaamisessa esityslistalla olivat muun muassa tuleva maaseutuohjelma mehiläistalouden kannalta, pölyttäjien huomioiminen maataloutta harjoitettaessa, mehiläistalouden tukien jatkaminen, pölyttäjästrategian luominen Suomeen sekä mehiläisalan tutkimuksen ja koulutuksen lisääminen.

"Tapaaminen oli mielestäni hyvin onnistunut. Erityisen ilahduttavaa oli, että ministeri piti monimuotoisuuden ja pölyttäjien huomioimista maatalouspolitiikassa todella tärkeänä", SML:n puheenjohtaja Hannu Luukinen toteaa.

SML esitteli tapaamisessa muissa EU-maissa voimassa olevia pölyttäjästrategioita. Ministeri Jari Leppä piti vastaavan strategian luomista Suomeen erittäin kannatettavana ajatuksena, ja hän lupasi olla asiasta yhteydessä ympäristöministeriöön.

Hannu Luukinen olikin tyytyväinen siihen, että ministerillä oli myös konkreettisia ehdotuksia, miten SML:n esittämiä asioita voisi lähteä työstämään eteenpäin.