Tarhaajatiedote: Ilmoittaudu kevään seminaareihin, kunniakirja 51 kilpailuhunajalle jne.

13.2.2018

Tiedote mehiläistarhaajille 13.2.2018

  • Apiterapiaseminaariin voi vielä ilmoittautua
  • Pölytyspalveluseminaarit pidetään Salossa ja Hämeenlinnassa
  • Kunniakirjan sai 51 hunajaa
  • Vuoden 2017 hunajasato keskinkertainen
  • Tunnukset jäsensivuille Mehiläisen sisäkannessa
  • Talvipäiväesityksiä SlideShare-palvelussa
  • Nouda postipakettisi ajoissa

 

Apiterapiaseminaariin ehtii vielä ilmoittautua

Maaliskuussa järjestetään ensimmäinen apiterapiaseminaari Suomessa. Seminaari pidetään Mikkelissä Suomen Nuoriso-opistolla 17.–18.3. Ilmoittautua voi 2. maaliskuuta asti. Kouluttajana toimii professori Christina Aosan Romaniasta. Lisätietoa ja ilmoittautumislomake löytyy SML:n nettisivuilta. Kalenteriin voi laittaa myös havaintotarhaajaseminaarin 24.–25.3. Seminaarista on tulossa pian lisätietoa nettisivuille.

 

Pölytyspalveluseminaarit järjestetään Salossa ja Hämeenlinnassa

Maaliskuussa on luvassa myös pölytyspalveluseminaareja. Toinen niistä järjestetään Salossa tiistaina 20.3. klo 17–20, toinen Hämeenlinnassa torstaina 22.3. klo 17–20. Seminaareissa käydään esimerkiksi läpi pölytyspalveluun ja -palvelusopimuksen tekoon liittyvät yksityiskohdat. Tarkemmat paikkatiedot ja ilmoittautumislomake löytyvät liiton nettisivuilta, ohjelma tarkentuu pian.

 

Kunniakirja 51 hunajalle

Suomen Paras Hunaja 2017 -kilpailuun osallistui 64 mehiläistarhaajaa 90 hunajanäytteellä. Kunniakirja myönnettiin 51 hunajalle, jotka täyttivät seuraavat vaatimukset: hunaja ei käy, ei ole kerrostunut, sisältää korkeintaan erittäin pieniä yksittäisiä roskia, käsittelyn jäljiltä on vain aavistus vaahtoa, ilmaa tai härmää, kiderakenne ei tunnu ollenkaan tai se on hieno ja tasainen. Lisäksi hunaja on pehmeää ja helposti lusikalla otettavaa. Onnittelut kunniakirjan saaneille!

 

Viime vuoden hunajasato keskinkertainen

Kesän 2017 hunajasato oli lopulta keskinkertainen. SML:n satokyselyn mukaan satoa saatiin noin 38,1 kg/pesä. Sato vaihteli kuitenkin alueellisesti merkittävästi. Itä- ja Pohjois-Suomessa sato oli heikko. Sen sijaan Uudellamaalla satoa saatiin keskimäärin 45,1 kg/pesä ja Lounais-Suomessa jopa 56,5 kg/pesä. Kotimaisen hunajan kokonaissato oli viime kesänä yhteensä 2,1 miljoonaa kiloa, joten se oli hiukan keskimääräistä parempi.

 

Jäsensivujen tunnukset löytyvät Mehiläisestä

Jäsensivuille kirjautumisesta tulee liittoon jatkuvasti kyselyjä. Jäsensivujen käyttäjätunnus ja salasana löytyvät Mehiläinen-lehden sisäkannesta, sen alareunasta. Jäsensivuille kirjaudutaan käyttäjätunnuksella sml@hunaja.net. EI siis omilla sähköpostitunnuksilla.

 

Talvipäivien esityksiä SlideShare-palvelussa

Kiitos vielä kaikille Talvipäiville osallistuneille! Viikonlopun esitelmiä löytyy SlideShare-palvelusta. Vielä yksi on tulossa, kunhan sen saamme. Palveluun laitetaan esitelmät, jotka koskevat suoraan mehiläishoitoa. Kuvia tapahtumasta voit katsella SML:N nettisivujen kuvagalleriasta, Tapahtumat-sivun alalaidasta.

 

Nouda pakettisi postista ajoissa

Posti pitää paketteja nykyään vain viisi päivää odottamassa noutoa. Liittoonkin palautuu paketteja melko säännöllisesti. Se on rahan ja ajan hukkaa. Muistakaa siis hakea pakettinne ajoissa. SML:n käyttämä palvelu ilmoittaa saapuneesta paketista sähköpostilla ja tekstiviestillä.