Kansainväliseen nuorisotapahtumaan lähtijät valittu 

2.2.2018

Nuorten mehiläishoitajien kesätapaaminen järjestettiin viime kesänä Helsingissä. Kuva: Hannu Torkkel
Nuorten mehiläishoitajien kesätapaaminen järjestettiin viime kesänä Helsingissä. Kuva: Hannu Torkkel

Suomen Mehiläishoitajain Liitto osallistuu heinäkuussa ensimmäistä kertaa kansainväliseen nuorten mehiläishoitajien kokoontumiseen. Suomea tapahtumassa edustavat Miro Kulmala Hämeenkyröstä, Arlea Koskenniemi Tampereelta ja Anni Nuutila Uudestakaupungista. Valinnassa painotettiin mehiläishoitokokemusta ja kielitaitoa. 

IMYB – International Meeting of Young Beekeepers on järjestetty vuosittain vuodesta 2010 alkaen. Ensi kesänä tapahtumapaikkana on Lounais-Ranskassa sijaitseva Nerac, jonne kokoonnutaan 2.–6. heinäkuuta. 

Tapahtumaan osallistuu edustajia lähinnä Euroopasta mutta myös muualta maailmasta. Kunkin maan tiimi koostuu kolmesta 12–16-vuotiaasta mehiläishoitoa harrastavasta nuoresta. Lisäksi mukaan lähtee yksi tai kaksi huoltajaa. 

Tapahtumassa järjestetään mehiläishoitotaitoja mittaava kilpailu, jossa järjestäjät jakavat kunkin maan osallistujat eri joukkueisiin. Kilpailu ei kuitenkaan ole tapahtuman pääasia, tärkeämpää on yhteisen harrastuksen jakavien nuorten tapaaminen, ystävyyssuhteiden luominen, kielitaidon kehittäminen ja mukava ohjelma. 

SML:n on tarkoitus osallistua IMYB-tapahtumaan myös tulevina vuosina mahdollisuuksien mukaan. 

Lisää tietoa IMYB-kokoontumisesta: www.icyb.cz