Talvipäiville ehtii vielä ilmoittautua!

12.1.2018

Talvipäivillä on luvassa myös maistiaisia mehiläispesän tuotteista.
Kuva: Anna Autio
Talvipäivillä on luvassa myös maistiaisia mehiläispesän tuotteista. Kuva: Anna Autio

SML:n vuoden tärkein tapahtuma järjestetään Lahdessa FellManniCampuksella 27.–28.1., tule mukaan! Ilmoittautua voit SML:n nettisivujen kautta tai toimistoon puhelimitse 010 387 4770 tai sähköpostin kautta sml@hunaja.net.

Talvipäivien ajankohtaisia aiheita ovat esimerkiksi kuhnuritoukkien käyttäminen elintarvikkeena ja hunajan käyttö terveydenhuollossa. Kuhnureiden hyötykäytöstä puhuva Vertti Seppälä on luvannut tarjota pikkurahalla myös maistiaisia pannulla paistetuista kuhnuritoukista.

Antibakteerisena aineena hunajaa voidaan terveydenhuollossa käyttää hyödyksi esimerkiksi haavanhoidossa. Tätä aihetta käsittelee terveydenhoitaja Anni Sulonen.

Ulkomaisena vieraana Talvipäivillä on itävaltalainen mehiläistarhaaja Josef Stich, joka kertoo luomuhunajan tuotannosta kotimaassaan. Josef on luvannut tuoda mukanaan hunajaisia maistiaisia Itävallasta ja Stanislav Jaš Etelä-Suomesta, joten monenlaisia makuelämyksiä on tiedossa.

Lisäksi Talvipäivillä puhutaan tietenkin pölyttäjistä. Esitelmiä on muun muassa keinoista suojella pölyttäjähyönteisiä, kimalaisten ja mehiläisten taudeista sekä kimalaisten ja erakkomehiläisten merkityksestä pölyttäjinä. Pölytyskokeiden tuloksia julkaistaan rypsin ja tattarin viljelystä.

Tavataan Talvipäivillä!