Hannu Luukisesta Suomen Mehiläishoitajain Liiton puheenjohtaja

20.11.2017

Kuva: Tarja Ollikka
Kuva: Tarja Ollikka

Suomen Mehiläishoitajain Liiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Hannu Luukinen Pohjolan Mehiläishoitajista. Valinta tehtiin liiton vuosikokouksessa Järvenpäässä 19. marraskuussa.

Hannu Luukinen on tarhannut mehiläisiä vuodesta 2009 kotipaikkakunnallaan Limingassa ja sen naapurikunnissa. Hän on toiminut Pohjolan Mehiläishoitajien puheenjohtajana vuodesta 2011 ja SML:n johtokunnassa vuodesta 2013.

Uuden puheenjohtajan mielenkiinnon kohteina ovat erityisesti mehiläishoidon kannattavuuden parantaminen ja jatkuvuuden turvaaminen. Luukinen haluaa suunnata voimia esimerkiksi mehiläisten jalostamiseen ja talviselviytymisen parantamiseen.

Myös nuorisotoiminta on lähellä uuden puheenjohtajan sydäntä.

”Tulevaisuudessa toiminnassamme täytyy ottaa huomioon jäsenistön nuoreneminen ja nuorentaminen: nuorisotoimintaan täytyy panostaa. Tärkeää on myös ajassa pysyminen ja sähköiset palvelut. Niissä on kuitenkin otettava huomioon kaikki jäsenet ja huolehdittava, ettei kukaan jää paitsioon.”

Hannu Luukinen aloittaa puheenjohtajana vuoden 2018 alussa.

 

Johtokuntaan useita uusia jäseniä

Johtokuntaan valittiin uusiksi varsinaisiksi jäseniksi Jarkko Isokungas Keski-Pohjanmaan Mehiläishoitajista, Hannu Torkkel Uudenmaan Mehiläishoitajista ja Arja Korhonen Kuopion Seudun Mehiläishoitajista. Erovuorossa ollut Tomi Suvanto Etelä-Pohjanmaan Mehiläishoitajista valittiin uudelle kaudelle. Puheenjohtajaksi valitun Hannu Luukisen tilalle nousee vuodeksi Josefiina Keskustalo Keski-Suomen Mehiläishoitajista.

Johtokunnan varsinaisina jäseninä jatkavat Rami Heikkilä, Marko Leino ja Markku Pöyhönen.

Johtokunnan jäsenten varajäseniksi valittiin Lassi Kauko (Jarkko Isokungas), Tuija Saarinen (Tomi Suvanto), Paula Collan (Arja Korhonen), Vesa Auvinen (Hannu Torkkel) ja Mika Olsbo (Josefiina Keskustalo).