Maa- ja metsätalousministeri onnitteli mehiläishoitajia: "Tarhaus korvaamatonta suomalaiselle viljelylle"

18.11.2017 klo 21:00

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä onnittelee 100-vuotista Suomen Mehiläishoitajain Liittoa.
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä onnittelee 100-vuotista Suomen Mehiläishoitajain Liittoa.

"Uskallan väittää, että seuraavan sadan vuoden aikana alan merkitys tullaan ymmärtämään aivan uudessa mittakaavassa."

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä onnitteli Suomen Mehiläishoitajain Liittoa videotervehdyksen välityksellä liiton 100-vuotisjuhlissa lauantaina. Leppä korosti puheessaan mehiläistarhauksen merkitystä koko ruuantuotantoalalle.

"Teidän työllänne on korvaamaton merkitys suomalaiselle kasvinviljelylle. Ilman pölyttäjiä meillä ei ole satoakaan", Leppä sanoi. Ministeri nosti esiin pölyttäjäpulan ja totesi, että suomalaisella mehiläistarhauksella voidaan korvata luonnon pölyttäjävajetta.

"Mehiläistalous on ekosysteemipalvelua parhaimmillaan. Tästä ovat hyvänä esimerkkinä marja- ja hedelmätilat, jotka käyttävät mehiläisiä paitsi pölyttämiseen, myös kasvitautien torjuntaan.

Ministeri Jari Leppä uskookin mehiläisalan tulevaisuuteen. "Uskallan väittää, että seuraavan sadan vuoden aikana alan merkitys tullaan ymmärtämään aivan uudessa mittakaavassa."

Leppä uskoo myös suomalaisen hunajan vientiin. Ministeri toivoo, että hunajan vientimarkkinat aukeavat. "Kiitos teidän arvokkaan työnne kotimainen hunaja on huipputuote jonka laatuun ja alkuperään voimme luottaa."

"Kiitos siitä, että huonoinakin satovuosina jaksatte tehdä työtä tämän tärkeän alan hyväksi. toivotan teille sydämellisesti onnea ja menestystä myös tuleville vuosille."

 

Katso maa- ja metsätalousministerin videotervehdys kokonaisuudessaan tästä YouTube-linkistä.