Mehiläistalouden tuen hakuaika päättyy 15.6.

7.6.2017 klo 13:13

Kansallisen pesätuen haku on auki. Mehiläistarhaajille tarkoitetun kansallisen pesätuen määrä on tänä vuonna 17,00 euroa/mehiläisyhteiskunta. Tarhaajan tulee hakea pesäkohtaista tukea 15. kesäkuuta mennessä (postin leima kuoressa viimeistään 15.6.2017).

Tukea voi hakea, jos tarhaajalla on vähintään 15 talvehtinutta mehiläisyhteiskuntaa. Tukea ei makseta hakuvuoden keväällä tehdyistä jaokkeista tai parvista. Tukea maksetaan vain Suomessa tarhatuille pesille. Tuen edellytyksinä on, että hakija ja tai hänen puolisonsa ovat yli 18-vuotiaita.

Edellytyksenä on myös, että tarhaaja on rekisteröitynyt Eviralla eläintenpitäjäksi ja kaikki tarhapaikat on ilmoitettu rekisteriin viimeistään 15.6.2017. Ohjeet rekisteröimiseen ja lomakkeet voit ladata täältä.

Lomake on palautettava Manner-Suomessa Pohjois-Savon ELY-keskukseen ja Ahvenanamaalla Ahvenanmaan valtionvirastoon (kts. osoitteet tarkasti lomakkeesta). Koska Postilla on runsaasti viivästyksiä, kannattaa pyytää postitoimistosta leima kuoreen, jotta voidaan varmistaa kirjeen oikea lähetyspäviä.

On mahdollista on myös skannata hakemus ja lähettää s-postilla kirjaamoon osoitteella kirjaamo.pohjois-savo@ely-keskus.fi

Tarkat ohjeet ja hakulomakkeet löytyvät täältäVoit myös ladata hakulomakkeen tältä sivulta. Huom. lomakkeen tietoja ei voi tallentaa.

 

Ansökning sanvisningar och stödvillkor för stöd för biodling 2017 allmänt

Ansökningstiden för stödet för biodling går ut 15.6.2017 (poststämpel senast 15.6.2017).

För tryggande av verksamhetsförutsättningarna för biodling betalas till biodlaren i nationellt stöd för biodling enligt antalet bisamhällen ett belopp om 17,00 euro per bisamhälle år 2017.

Stöd kan betalas endast för biodling som bedrivs i Finland. Sökanden eller maken/makan är  minst 18 år. Biodlare måste vara i Eviras register.

 

 

Liitteet