Mehiläishoidon peruskursseja järjestetään ympäri Suomea

8.1.2013

                                                                                              SML:n tiedote 8.1.2013

Mehiläishoidon peruskursseja järjestetään jälleen ympäri maata, ja ilmoittautumiset niihin ovat nyt käynnissä. Alkuvuosi on aloittelijoille oikea aika aloittaa mehiläistarhauksen opiskelu. Kurssit koostuvat yleensä alkuvuoden teoriatunneista sekä keväällä, kesällä ja syksyllä järjestettävistä tarhakäynneistä. Teoriatunnit sisältävät mm. perustietoa tarhauksesta, mesikasveista, mehiläisten taudeista ja niiden torjunnasta. Kurssien myötä on mahdollista hoitaa omia mehiläisiä jo tulevan kesän aikana.

Peruskursseja voi tiedustella esim. oman alueen kansalaisopistosta tai paikallisilta mehiläishoitajain yhdistyksiltä. Suomen Mehiläishoitajain liitto listaa kursseja myös sivulle www.mehiläishoitajat.fi/tapahtumat.

Kiinnostus tarhaukseen nousussa

Paikallisyhdistykset järjestävät peruskursseja aktiivisesti, mikä onkin yksi syy Suomen Mehiläishoitajain Liiton jäsenmäärän nousuun. Uusia jäseniä on tullut kahden viime vuoden aikana reilusti yli 200. Liiton kokonaisjäsenmäärä on nyt noin 2000. SML:n alaisuudessa toimii 32 paikallisyhdistystä.

Liitto uskoo jäsenmäärän ja pesämäärän kasvavan Suomessa jatkossakin. Intoa mehiläistarhaukseen lisää mm. kaupunkiviljelyn ja kaupunkitarhauksen lisääntyminen sekä lähiruuan ja kotimaisten tuotteiden arvostus.

Lisätietoja:

Kuluttajaneuvoja Tuula Lehtonen, Suomen Mehiläishoitajain Liitto, 040 506 3202, tuula.lehtonen@hunaja.net

www.mehilaishoitajat.fi
www.hunaja.net
Blogi: http://hunajalla.blogspot.com

Hunaja Facebookissa: http://www.facebook.com/Hunajanet

Hunaja Twitterissä: http://www.twitter.com/Hunajanet