Ilmoittaudu mukaan Apimondia -kongressiin Kiovaan syksyllä 2013

31.12.2012

Molemmat ryhmät Apimondia-kongressiin ovat täynnä! Varasijoille voi edelleen ilmoittautua. (Päivitetty 8.1.2012)

Apimondia on mehiläisalan maailmanjärjestö, joka järjestää maailman suurimman mehiläisalan kongressin joka toinen vuosi. Seuraava kongressi on Kiovassa, Ukrainassa 29.9. - 4.10.2013. Kongressissa tutkijat esittelevät uusimmat löytönsä mehiläisalalta, alan yritykset uusimmat tuotteensa, ja mehiläistarhaajilla on mahdollisuus tavata kollegoitaan ympäri maailmaa.

SML on perinteisesti järjestänyt matkan kongressiin, ja samalla on tutustuttu alueen mehiläishoitoon muutenkin. Nyt kongressi on suhteellisen lähellä, ja Ukrainan hintataso on edullinen. Jotta matkan hinta olisi kohtuullinen ja mahdollisimman moni pääsisi mukaan, olemme päätyneet alustavaan suunnitelmaan yhdistetystä bussi-lentomatkasta kongressiin. 1. ryhmä lähtee bussilla Suomesta 25.9 ja matkustaa reitin Pärnu-Kaunas-Varsova-Chelm-Kiova. Matkan varrella tutustutaan kauttakulkumaiden mehiläiskohteisiin. 2. ryhmä lentää suoraan kongressiin. Kongressin aikana olemme Kiovassa koko porukalla ja voimme tarjota paikallisia retkiä mehiläisalan- ja turistikohteisiin omalla bussilla päivittäin. Kongressin päätyttyä bussilla paikalle tulleet lentävät kotiin 5.10, ja lentämällä tulleet palaavat bussilla. 2. ryhmä tulee samaa reittiä ja samat kohteet kuin menomatkalaisetkin, ja on Suomessa 10.10.

Jotta suunniteltu matka on taloudellisesti järkevä, tarvitsemme bussin lähes täyteen molempiin suuntiin, miniminä noin 90 lähtijää. Tällöin saamme nykynäkymillä puristettua matkan hinnan 900 – 1000 euroon (ei sisällä kongressilippua).  Hinta sisältää matkat, vierailut tutustumiskohteisiin ja majoituksen 2hh aamiaisineen. Lopullinen hinta tiedetään, kun saamme lähtijäjoukon kasaan ja kulut varmistettua alkuvuodesta 2013. Jos lähtijöitä ei ole riittävästi teemme matkan molempiin suuntiin lentokoneella.

Jos haluat lähteä matkaan, ilmoittaudu maksamalla 150 euroa varausmaksu SML tilille FI69 5721 5020 0014 55.  Merkitse pankkisiirron viestisarakkeeseen seuraavat tiedot: Apimondia 2013, osallistujien nimet, sähköpostiosoite, haluamasi ryhmän numero 1 tai 2 ja kongressilippu (mikäli haluat ottaa sen). SML:lla on 40 kpl ennakkoon hankittuja 150 euron kongressilippuja, ja ne myydään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Matkan voi perua kustannuksitta, kun lopullinen hinta ilmoitetaan alkuvuodesta 2013 (todennäköisesti helmikuu). Tämän jälkeen peruutustapauksissa varausmaksuista vähennetään toteutuneet kulut.  Matka maksetaan kahdessa erässä, joista toinen toukokuussa ja toinen heinäkuussa 2013.

Lisätietoja :

Heikki Vartiainen

p 044 506 3200

heikki.vartiainen@hunaja.net