Tiedote: Ajankohtaista mehiläistarhaajille 21.12.

21.12.2016

Ajankohtaista mehiläistarhaajille 21.12.2016

  • SML:n Talvipäivät tammikuun lopussa Hämeenlinnassa: ilmoittaudu nyt!
  • Maaria Kortesniemi väitteli hunajan alkuperästä
  • Gradutyöntekijä, hae tattarin pölytystutkimukseen
  • SML:n jäsenmaksut postitetaan tammikuun alussa
  • Laatuhunajien kunniakirjat valmistuvat ensi vuoden puolella
  • Suomi sitoutui pölyttäjien pelastamiseen
  • Ilmoita mehiläishoitokursseista liiton toimistolle
  • SML juhlii satavuotisuuttaan 2017
  • Oksaalihappotiputuksen voi vielä tehdä
  • Joulun toivotukset ja liiton toimiston päivystys pyhien aikana

 

SML:n Talvipäivät tammikuun lopussa Hämeenlinnassa: ilmoittaudu nyt!

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna mehiläistarhaajat kokoontuvat viikonloppuseminaariin Hämeenlinnaan. Varmista paikkasi tiedontäyteisessä tapahtumassa ja varaa paikkasi pian: 
http://www.mehilaishoitajat.fi/tapahtumat/talvipaivat/

Löydät nettisivulta myös päivien ohjelman ja hinnat. 
Huomioithan, että voit samalla varata myös myyntipöydän omien tuotteiden myyntiin. Paikan päällä järjestetään myös äänestys hienoimmasta myyntipöydästä.

Maaria Kortesniemi väitteli hunajan alkuperästä

Pohjoiset olosuhteet antavat tyrnimarjoille, rypsin- ja rapsinsiemenille sekä hunajalle oman, tunnistettavan sormenjälkensä. Näin toteaa Turun yliopistossa väitellyt Maaria Kortesniemi, joka tutki alkuperän vaikutusta elintarvikkeiden koostumukseen ja laatuun.
Lue lisää tiedotteesta: http://www.mehilaishoitajat.fi/?x118281=3746939


Gradutyöntekijä, hae tattarin pölytyskokemukseen

Suomen Mehiläishoitajain Liitto (SML) hakee harjoittelijaa tekemään pro gradu -tutkielmaa. Gradun aiheena on mehiläispölytyksen vaikutus tattarin satoon. Työ sisältää kenttätyön ja gradun kirjoitustyön sekä tulosten raportoinnin. Kenttätyö suoritetaan kesällä 2017 ja tulosten analysointi ja kirjaaminen syksyllä ja talvella 2017/2018. Kenttätyö suoritetaan alustavien tietojen mukaan Vantaalla.
Hakemamme henkilö on maisteriopintojen loppuvaiheessa esim. kasvintuotannon tai biologian alalta. Henkilön tulee olla valmis kenttätyöhön sekä tulosten analysointiin ja niiden esittämiseen SML:n tapahtumissa niin sovittaessa. Mehiläishoitokokemus ei ole välttämätöntä, mutta katsomme sen eduksi.
Lue lisää nettisivuilta: http://www.mehilaishoitajat.fi/?x118281=3759958


SML:n jäsenmaksut postitetaan tammikuun alussa

SML:n paikallisyhdistysten henkilöjäsenten jäsenmaksut postitetaan tammikuun alussa. Muistathan maksaa jäsenmaksusi eräpäivään mennessä. Mikäli sinulla on ensi vuoden jäsenyyteesi liittyviä muutostoiveita (esimerkiksi haluat vaihtaa paikallisyhdistystä tai lopettaa jäsenyytesi), otathan yhteyttä liiton toimistoon: sml@hunaja.net, 010 387 4770.

 

Laatuhunajien kunniakirjat valmistuvat ensi vuoden puolella

Suomen Paras Hunaja 2016 -kilpailuun tuodut hunajat on arvioitu laatutoimikunnassa aistinvaraisesti. Osa hunajista matkaa vielä tarkempiin analyyseihin. Analyysien tulokset valmistuvat ennen helmikuun loppua, ja kunniakirjat laatuhunajille postitetaan vasta tämän jälkeen.

 

Suomi sitoutui pölyttäjien pelastamiseen

Suomi lähtee mukaan pölyttäjien ja niiden elinympäristöjäen turvaamista koskevaan sitoutumukseen. Sitoumus tehtiin Cancunissa biodiversiteettisopimuksen osapuolikokouksessa (COP 13) lauantaina 3. joulukuuta.
Lue lisää: http://www.mehilaishoitajat.fi/?x118281=3747046

Ilmoita mehiläishoitokursseista liiton toimistolle

Jos pidät ensi vuonna mehiläishoidon kurssin, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian liiton toimistolle. Ensi vuoden kursseista kysellään jo paljon, ja kokoamme kaikki kurssit nettisivullemmehttp://www.mehilaishoitajat.fi/tapahtumat/ 
Jos tarvitset kursseille materiaaleja liitosta, tee tilauksesi mahdollisimman pian.

SML juhlii satavuotisuuttaan 2017

Ensi vuonna SML täyttää sata vuotta. Juhlavuosi näkyy liiton viestinnässä ja tapahtumissa: erityisesti se nostetaan esiin syksyllä valmistuvassa historiikissa sekä marraskuun Sadonkorjuuseminaarin yhteydessä pidettävässä juhlassa. Mikäli sinulla on mehiläishoitoon liittyvää kerrottavaa tai kuvia, jota haluat jakaa osaksi historiikkia tai Mehiläinen-lehden syksyllä ilmestyvää juhlanumeroa, ota yhteyttä liiton toimistoon. 
Juhlavuodesta kerrotaan lisää mm. Talvipäivillä ja liiton ensi vuoden viestinnässä. 

Oksaalihappotiputuksen voi vielä tehdä

Leuto talvisää mahdollistaa sen, että varroapunkin torjuntaa varten voi vielä tehdä oksaalihappotiputuksen, ellei sitä vielä ole tehty. 
Lue ohjeet: http://mehilaishoitajat-fi-bin.directo.fi/@Bin/9df77bfacc26a9603d0362b465d529dd/1482309405/application/pdf/3604169/mehilainen516_Ajankohtaista.pdf


Joulun toivotukset ja liiton toimihenkilöiden vapaat pyhien aikaan

SML:n toimiston väki on osittain lomalla joulunpyhien aikaan. Huomioithan tämän ottaessasi yhteyttä liittoon. Varmimmin tavoitat sähköpostilla sml@hunaja.net
Muistathan, että jos haluat asioida kasvokkain Helsingin toimistolla, kannattaa aina etukäteen soittaa tai lähettää sähköpostia ja varmistaa, että joku on paikalla. 
Liiton mehiläishoidon neuvoja Maritta Martikkala on vapaalla tammikuun puoleen väliin asti. 

SML toivottaa rauhallista joulua!

 

ww.mehilaishoitajat.fi
sml@hunaja.net

010 387 4770