Lauantaina valitaan Suomen paras hunaja 2016

15.11.2016


Suomen paras hunaja valitaan lauantaina 19.11. Oulussa. Suomen Mehiläishoitajain Liiton Sadonkorjuuseminaarissa perehdytään hunajan laatuun ja alan ajankohtaisiin aiheisiin.

Lauantaina Oulun Tietomaassa on suut makeana, kun SML:n Sadonkorjuuseminaarin yleisö pääsee maistelemaan erilaisia hunajia ja lopulta valitsemaan Suomen parhaan hunajan. Kilpailuun osallistuu mehiläistarhaajia ympäri maata.

”Odotamme hyvää kuhinaa kilpailuun. Uskomme, että mukana on tänäkin vuonna hyvin erilaisia hunajia”, SML:n toiminnanjohtaja Heikki Vartiainen sanoo. Kilpailussa on eri sarjoja: kiteytetyt hunajat, juoksevat hunajat sekä lajihunajien sarjat.

Sadonkorjuuseminaarissa esitellään myös uusia videoita laatuhunajan tuottamisesta. AMK agrologiopiskelija Sirkku Kianto kuvasi viime kesänä osana opinnäytetyötään videoita mm. Oululaisen mehiläistarhaaja Hannu Luukisen luona. Videot ”Kukasta pöytään” ja ”Laatuhunajan kriittiset kohdat” pyörivät Oulussa lauantaina seminaaritauoilla. Videot on myös katsottavissa SML:n YouTube-kanavalla.

SML:n Sadonkorjuuseminaarin luentoaiheina ovat tänä vuonna mm. kasvien mesiminen, osuuskuntatoiminta, pohjoismaisten hunajien antibakteerisuus ja propolis eli mehiläisten kittivaha.

Suomen Paras Hunaja 2016 -kisaan voivat osallistua kaikki SML:n jäsenet. Loppukilpailun eri sarjoihin (kiteytetyt, juoksevat, lajihunajat) valitaan 15–20 hunajaa. Näistä hunajista seminaariyleisö äänestää Parhaan hunajan tittelin voittajan.

Lisäksi valitaan SML:n paikalllisyhdistysten parhaat hunajat.

Tutustu koko ohjelmaan nettisivulla: http://www.mehilaishoitajat.fi/tapahtumat/sadonkorjuuseminaari-ja-syyskoko/