Mehiläistarha poltettiin Hämeenlinnassa - neljä pesää tuhoutui täysin

22.8.2016

Tarhan kuudesta pesästä neljä tuhoutui täysin ilmeisesti tahallaan sytytetyssä tulipalossa. (Kuva: Markku Pelkkikangas)
Tarhan kuudesta pesästä neljä tuhoutui täysin ilmeisesti tahallaan sytytetyssä tulipalossa. (Kuva: Markku Pelkkikangas)

Neljä mehiläispesää paloi maan tasalle ja kaksi muuta pesää vahingoittui tulipalossa Hämeenlinnassa. Tarhaaja Markku Pelkkikangas sanoo, että palon epäillään olleen tahallaan sytytetty. Taloudellista tuhoa tuli noin 1500 euroa.

Yhteensä neljä mehiläispesää paloi maan tasalle, kun mehiläistarha poltettiin Hämeenlinnassa. Tarhalla oli yhteensä kuusi mehiläispesää, joista kaksi jäi pystyyn, tosin nekin osin palaneina. Palo sattui hämeenlinnalaisen tarhaajan Markku Pelkkikankaan pesillä elokuun alkupuoliskolla. ”Kyseessä on ilmeisesti ilkivalta. Olen ollut yhteydessä poliisiin ja vakuutusyhtiöön. Poliisin mukaan palo ei ole voinut syttyä itsekseen”, Pelkkikangas kertoo.

Tuhoutuneiden pesien mukana menivät kaikki mehiläiset, pesien pohjat ja katot, pesälaatikot, kehät ja lisäksi ruokintalaatikot ja talviruoka. Vahingon arvo on yhteensä noin 1500 euroa.

Onni onnettomuudessa on, että tarhaajalla oli vahingot kattava vakuutus. ”Ammattimaisuuteen pyrkivien tarhaajien pitäisikin nyt havahtua siihen, että hankkivat vakuutukset ilkivallan ja vastaavan varalle. Omat vakuutukseni on onneksi ollut kunnossa jo parikymmentä vuotta.”

Palon sytyttäjiä ei ole tavoitettu. Tuli oli levinnyt jo lähistön puihinkin, joten tuho olisi voinut olla vieläkin suurempi. Lähellä on myös asutusta.

Tapahtuma saa tarhaajan edelleen mietteliääksi. ”Outo se näky oli. Ei ollut uskoa”, harmittelee kokenut ja paljon nähnyt Pelkkikangas.

 

______________

Lisätietoa mehiläishoidosta:

Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry.

Tuula Lehtonen, tiedottaja, tutkimuskoordinaattori

+ 358 40 506 3202

tuula.lehtonen@hunaja.net

www.mehilaishoitajat.fi

www.hunaja.net

www.facebook.com/hunajanet