Vastaa COLOSS-talvitappiokyselyyn!

15.5.2017 klo 18:00

  • Vastaa viimeistään 15.6.
  • Täytä lomake loppuun saakka, muuten vastaukset eivät tallennu
  • Paina lopuksi lähetä

Mehiläishoitajille tarkoitettu COLOSS-talvitappiokysely on jälleen auki. Kaikkia tarhaajia pesämäärästä ja pesien selviytymisestä riippumatta pyydetään vastaamaan kyselyyn, jotta saadaan kattavaa tietoa menneen talven pesätappioista ja niiden syistä. Kyselyn viimeinen vastauspäivä on 15.6.

Vastaa talvitappiokyselyyn huolimatta siitä oletko pieni tai suuri tarhaaja tai selvisikö pesäsi hyvin tai huonosti talven yli. SML ja kansainväliset mehiläistutkijat saavat vastauksista tärkeää tietoa mehiläisten selviämisestä.

Euroopassa ja Yhdysvalloissa on havaittu viimeisen kymmenen vuoden hyvin suuria  talvitappioita, mutta niiden perimmäisiä syitä ei ole saatu selville. Vuonna 2008 aloitettiin COLOSS-verkoston (Prevention of honey bee COlony LOSSes) toiminta, jotta eri maiden tiedot saadaan kerättyä vertailukelpoisella tavalla. Yhteistoiminnalla saadaan paremmat mahdollisuudet pesätappioiden syiden selvittämiseen.

Yksi COLOSS ryhmistä on keskittynyt pesätappiokyselyn kehittämiseen. Toivomme että vastaat kyselyyn, jotta sinunkin kokemuksesi kartuttavat tietoa siitä, mikä vaikuttaa mehiläisiimme.

Suuresta vastausmäärästä voidaan laskea talvitappioden eroja mm. erilaisilla varroatorjunnoilla, hoitotavoilla tai tarhausalueilla.

Lue kysymykset huolellisesti ja vastaa kaikkiin johon voit. HUOM! VASTAA LOPPUUN SAAKKA. Vain loppuun asti tehtyjen vastausten tiedot tallentuvat.

Kenenkään tarhaajan yksittäisiä tietoja ei luovuteta eteenpäin tietojesi suojaamiseksi.

Kokoamme tulokset yhteen aikanaan mehiläistarhaajien tietoon Mehiläinen-lehteen ja nettiin.

Vastaa COLOSS-kyselyyn täältä

COLOSS på svenska