Tarhaaja, olethan rekisteröinyt tarhapaikat?

31.3.2016

SML muistuttaa tarhaajia rekisteröitymään eläintenpitäjiksi Eviralle. Jokainen tarhapaikka tulee myös rekisteröidä. Tarkista tietosi viranomaisilta, jos olet epävarma rekisteröitymisestäsi.

Osa tarhaajista on jo rekisteröitynyt mehiläistenpitäjäksi ja ilmoittanut myös tarhapaikan. SML suosittelee loppujakin rekisteröitymään mahdollisimman pian. Mikäli olet jo rekisteröitynyt, mutta et ole saanut asiasta tositetta, kannattaa tarkistaa kunnan maataloussihteeriltä, että rekisteröityminen on viety loppuun.

”Olemme kuulleet tapauksista, joissa tarhaaja on toimittanut paperit kunnalle asianmukaisesti, mutta tietoja ei ole jostain syystä viety rekisteriin saakka”, SML:n tiedottaja Tuula Lehtonen toteaa.

”Jos olet toimittanut paperit mutta olet epävarma, onko tiedot viety eteenpäintiedoistasi, kannattaa kysyä asiaa kunnalta.” 

Jatkossa mehiläistalouden pesäkohtaista tukea voidaan maksaa ensi vuonna vain niille, jota ovat rekisteröineet tarhapaikkansa Eviran pitopaikkarekisteriin. Tieto rekisteröinnistä tarkistetaan tuen myöntämispäätöksen yhteydessä.

Lue lisää rekisteröitymisestä ja tulosta lomakkeet sivulta Mehiläishoitajan velvollisuudet viranomaisille.

Lisätietoja:

Tuula Lehtonen, tiedottaja, tutkimuskoordinaattori, tuula.lehtonen@hunaja.net, 040 506 3202