Karhuaitapaketteja hyvin saatavilla

4.11.2015

Karhuaitapaketteja on saatavilla edelleen yli 15 pesän tarhaajille. Riskialueilla suositellaan aitausta jo syksyllä.

Karhuvahinkojen estämiseksi on varattu Maa- ja metsätalousministeriöstä varoja, jotta mehiläistarhaajat saavat karhuaitapaketteja riskialueille. Aitapaketteja on vielä hyvin saatavilla tälle vuodelle ja niitä voi tiedustella niitä toimittavalta Farmcompilta. Tällä hetkellä aitoja saavat vain yli 15 pesän tarhaajat. Akku ei kuulu pakettiin.

Aitojen tolpitusta suositellaan tekemään riskialueilla jo syksyn aikana. Tämä nopeuttaa kevään aitaustöitä ja auttaa suojautumaan karhuilta kevään kynnyksellä: Keväällä maa saattaa olla pitkään roudassa, jolloin aitatolppien iskeminen maahan ei onnistu.
Langat voi asentaa kevään puolella valmiiksi asennettuihin tolppiin.

Varovaisuutta ja yhteistyötä

SML muistuttaa tarhaajia myös tekemään yhteistyötä naapuritarhaajien kanssa. Kertokaa toisillenne, jos tiedätte karhuhavaintoja alueella. Tarhaajien kannattaa myös seurata SML:n karhukarttaa sekä Riistahavaintokarttaa  http://riistahavainnot.fi/.

Muistattehan, jos tarhoilta löytyy tuoreita havaintoja karhuista, tulee noudattaa varovaisuutta. Ohjeita suurpetojen kohtaamisesta: http://www.suurpedot.fi/suurpedot-ja-me/kohtaaminen.html

www.farmcomp.fi