Uusi Hunaja-kirja on ilmestynyt

15.9.2015


Kirjan reseptejä on mm. ravintola Savoysta.
Kirjan reseptejä on mm. ravintola Savoysta.
Kirja kertoo myös mehiläistarhauksesta niin maalla kuin kaupungeissa.
Kirja kertoo myös mehiläistarhauksesta niin maalla kuin kaupungeissa.

Pitkästä aikaa on ilmestynyt uusi, suomalainen hunajaa ja mehiläisiä käsittelevä kirja. Hunaja - luonnon oma makeuttaja esittelee erilaisia hunajia, mehiläistuotteita, mehiläishoitoa ja tietysti reseptejä, joissa hunajaa voi hyödyntää monipuolisena mausteena.

Kirjan on kirjoittanut SML:n kuluttajaneuvojana työskentelevä Mari Koistinen. Kirjan kustantaja on Paasilinna.

Kirjassa on reseptejä mm. ravintola Savoysta ja ravintolakoulu Perhosta, joilla molemmilla on myös omat mehiläispesät ja omaa hunajaa. Kirjan upeat kuvat on ottanut valokuvaaja Anna Autio.

SML:n jäsenet voivat tilata kirjaa liiton nettikaupasta 30 eurolla (+ postikulut).

SML:n paikallisyhdistykset voivat tilata kirjaa kerralla suuremman määrän myytäväksi jäsenilleen ja saavat tällöin pienen alennuksen. Nämä tilaukset voi tehdä suoraan liiton toimistoon (sml@hunaja.net, 010 387 4770).

Kirjaa on myös myynnissä kirjakaupoissa ja muissa kirjoja normaalisti myyvissä kaupoissa.

Kirjan kirjoittaja Mari Koistinen oli haastateltavana Ylen Aamu-tv:ssä perjantaina 11. syyskuuta. Ohjelma on toistaiseksi katsottavissa Yle Areenalla.


"Perusteellinen, yleistajuinen ja ajankohtainen"

Kirjasta muualla sanottua:

"Kirja on perusteellinen mutta yleistajuinen ja ajankohtainen koonti hunajasta elintarvikkeena. Se laajentaa hunajan oleellisten tausta-ajatusten ymmärrystä niin mehiläisten pölytystyön kuin mehiläishoidonkin suuntiin. Itse luin erityisen kiinnostuneena mehiläistarhauksen historiaosuutta. On vähän hilpeää nähdä itsensä sattuman sanelemana osana niin historiallista jatkumoa kuin mehiläistarhauksen nykypäivääkin: Perinnemielessä olen sitä lisätoimeentuloa tavoittelevana akateemisena naisena, jonka ensimmäinen mehiläistarha raivattiin sattumoisin juuri Turun Ruissaloon piispa Mennanderin ja Turun akatemian jalanjäljissä."

Harrastajatarhaaja Mari Kokkonen Wannabee-blogissa"Tämä hunajaa ja mehiläisiä käsittelevä kirja kuuluu informatiivisten keittokirjojen kastiin. Kirja antaa syvän ymmärryksen raaka-aineesta, sen tuotannosta ja erilaisista ominaisuuksista. Mehiläisten ja hunajan lisäksi kirja esittelee superfoodistien hyvin tunteman propoliksi, siitepölyn, pergan ja muut erikoisemmat mehiläistuotteet. Tämän lisäksi kirjassa on muutama perusohje kotona valmistettavaan mehiläistuotekosmetiikkaan."

Satu Tsajut-blogissa


Lisätietoja:

kuluttajaneuvoja Mari Koistinen, mari.koistinen(at)hunaja.net, 050 382 2428