Suomalaista huippuosaamista esillä Etelä-Korean mehiläisnäyttelyssä syyskuussa

2.9.2015


Suomalaiset mehiläisalan yritykset Paradise Honey Oy ja Mesimestari Oy esittelevät syyskuussa tuotteitaan maailman suurimmassa mehiläisnäyttelyssä Etelä-Koreassa. Kaikkiaan lähes 60 suomalaista tarhaajaa matkaa Daejeonin kaupungissa pidettävään Apimondia 2015 – näyttelyyn.

Apimondia 2015 – mehiläisnäyttely kokoaa Etelä-Korean Daejeoniin syyskuun puolivälissä tuhansia mehiläisalan ammattilaisia ympäri maailmaa. Maailman suurimmassa mehiläisalan ammattinäyttelyssä on esillä myös suomalaista mehiläistarhausta ja kotimaisia innovaatioita. Kerkkoolainen Paradise Honey Oy ja Vesilahtelainen Mesimestari Oy ovat jo pakanneet merikontit täyteen näyttelytarvikkeita. Yrityksillä on pitänyt viime viikot kiirettä, sillä Apimondia alkaa 15. syyskuuta.

Paradise Honey Oy:llä on ollut osasto Apimondiassa jo useampana vuonna. Toimitusjohtaja Juhani Waara odottaa ensisijaisesti saavansa näyttelystä lisää jälleenmyyjiä Paradise Honey -tuotteilleen. Näytillä on esimerkiksi pesätarvikkeita. ”Koneita emme tällä kertaa vie.” Näyttelykonkari sanoo, että Etelä-Korean näyttelyn etukäteisärjestelyt olisivat voineet sujua paremmin. Muun muassa kieliongelmat ja työntekijärajoitukset ovat aiheuttaneet päänvaivaa. "Paikan päällä nähdään, kuinka siellä sujuu."

Apimondia on työllistänyt myös Mesimestari Oy:tä, joka on Apimondiassa ensimmäistä kertaa näytteilleasettajana. ”Ensikertalaisena ei oikein tiedä mitä odottaa”, toteavat Juha ja Katariina Nuutero Mesimestarilta. ”Varmasti monitahoinen reissu tulossa”, Katariina sanoo. Mesimestarilta lähtee näyttelyyn pesäkaluston lisäksi erilaisten koneiden prototyyppejä.

Suomalaistarhaajat aktiivisia matkaajia

Kotimaisia hunajayrityksiä lähtee Etelä-Koreaan kannustamaan noin 50 mehiläistarhaajaa. ”Tosi kiva, että niin paljon suomalaisia tulee paikalle”, Katariina Nuutero iloitsee.

Myös Suomen mehiläishoitajain Liitto (SML ry) on hyvin tyytyväinen suomalaisten tarhaajien aktiivisuuteen. ”Tulemme näkemään Etelä-Koreassa suomalaista huippuosaamista. On erittäin hienoa, että suomalaiset yritykset edustavat Apimondiassa maamme mehiläistarhausta ja suomalaista ammattitaitoa”, kehuu Suomen Mehiläishoitajain Liiton toiminnanjohtaja Heikki Vartiainen.

”Suomalaiset tarhaajat ovat aina olleet aktiivisia, mikä näkyy myös matkan suuressa osallistujamäärässä.”

Apimondia-mehiläisnäyttely on maailman suurin mehiläisalan tapahtuma. Näyttely järjestetään Daejeonissa Etelä-Koreassa 15.-20.9.2015. SML ry järjestää näyttelyn yhteydessä jäsenilleen opintomatkan Etelä-Koreaan ja Kiinaan.

 

Lisätietoja:

Heikki Vartiainen, toiminnanjohtaja, Suomen Mehiläishoitajain Liitto, heikki.vartiainen@hunaja.net, 044 506 3200

www.paradisehoney.net

www.mesi.fi

www.apimondia2015.com

www.mehiläishoitajat.fi