Tutustu hunajaan lauantaina: Akaan Hunajahulinat ja Suomen luonnon päivä

25.8.2015

Akaan Hunajaviikkojen päätapahtumaa vietetään lauantaina Toijalan torilla.
Akaan Hunajaviikkojen päätapahtumaa vietetään lauantaina Toijalan torilla.
Komppa-Seppälän tilalla voi tutustua Voi hyvin -luomuhunajan alkuperään.
Komppa-Seppälän tilalla voi tutustua Voi hyvin -luomuhunajan alkuperään.

Lauantaina 29. elokuuta voi tutustua mehiläisiin ja lähihunajaan monin tavoin. Silloin vietetään Akaan Hunajahulinoita Toijalan torilla sekä Suomen luonnon päivää, jossa on mukana myös vivahde hunajaa..

Akaan Hunajaviikkojen päätapahtuma eli Hunajahulinat ovat lauantaina. Tällöin Toijalan torilla on markkinat sekä runsaasti erilaista ohjelmaa. Hunajahulinoilla on mahdollista päästä myös mehiläispesävierailulle.

Hunajahulinoilla on myynnissä hunajaa sekä muita kauden herkkuja. Paikalla on suuri joukko erilaisia yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa. Ilmaistapahtumassa esiintyvät muun muassa Kengurumeininki ja Ville Leinonen.

SML:n kuluttajaneuvoja Mari Koistinen kertoo tapahtumassa hunajasta ja esittelee Hunaja-kirjaa, joka virallisesti ilmestyy syyskuun alussa. Koistisen puheenvuoro on klo 12, mutta hän on tavattavissa ennen ja jälkeen myös paikallisen mehiläishoitajien yhdistyksen esittelypisteellä.

Akaan Hunajaviikkojen on tänä vuonna myös paljon uutta, kuten esimerkiksi Mesimessu Kylmäkosken kulttuurikirkossa sunnuntaina 6. syyskuuta. Messun yhteydessä siunataan kauden hunajasato.

Luomutilalle hunajan pariin

 

Lauantaina vietetään myös Suomen luonnon päivää. Lukuisilla päivillä on luontoon liittyviä erilaisia tapahtumia, ja joukossa on myös tutustumista luomuhunajaan.

Komppa-Seppälän tilalla Korpilahdella voi esimerkiksi seurata hunajan linkousta tai kurkistaa mehiläispesään. Vatsan täytettä saa sekä särkiburgereista että hunajavohveleista.
Päivän ohjelma on nähtävissä Voi hyvin -hunajan nettisivuilla.
Komppa-Seppälän tilaa pyörittävät Marja Komppa ja Ari Seppälä. Seppälä on myös SML:n mehiläishoidon neuvoja.