Mehiläiset ja SML esillä Lepaan Puutarhanäyttelyssä 13.-15.8.

10.8.2015


Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry. esittelee mehiläistarhausta ja pölytyspalvelua Lepaan Puutarhanäyttelyssä 13.-15.8. Tule tutustumaan liiton toimintaan ja mehiläisten tuottamaan pölytyspalveluun SML:n osastolle U120. Paikalla on liiton työntekijöitä ja Hämeenlinnan alueen mehiläistarhaajia vastaamassa kysymyksiin mehiläisistä ja pölytyksestä sekä kertomassa käytännön kokemuksia tarhauksesta ja hunajasta.

Mehiläiset pölyttävät monia Lepaallakin esillä olevia puutarhakasveja. Marjojen ja hedelmien satoa voi lisätä pölytyksen avulla huomattavasti. Lisäksi mehiläisten avulla voi torjua biologisesti esimerkiksi mansikan ja vadelman harmaahometta. Tule osastollemme tutustumaan, kuinka harmaahomeen torjunta mehiläisten avulla onnistuukaan.

SML ohjelmalavalla joka päivä

SML kertoo pölytyspalvelusta jokaisena näyttelypäivänä myös Lepaan Ohjelmalavalla. Tule kuuntelemaan SML:n esittelyä lavalle joko torstaina klo 10.30, perjantaina klo 12.45 tai lauantaina klo 12.45. Tai vaikka jokaisena päivänä!

Lepaalla voit tutustua mehiläisiin myös konkreettisesti SML:n osastolla olevan lasisen mehiläispesän avulla tai näyttelyalueella järjestettävien pesävierailujen myötä.

Osastollamme on myynnissä myös uuden sadon hunajaa!

Nähdään Lepaalla osastolla numero U120!

 

Lisätietoja:

Tuula Lehtonen (tuula.lehtonen@hunaja.net, 040 506 3202), SML

www.lepaa.fi

Lepaan näyttelyopas