Muista merkitä tarhoille yhteystietosi ja rekisteröidä mehiläispesät Eviralle

19.5.2015 klo 12:00

Huom! Tämä on uutinen vuodelta 2015. Hae uusin tieto alla olevasta linkistä mehiläishoitajan velvollisuudet viranomaisille.

SML muistuttaa tarhaajia, että kevään tarhapaikkoja perustaessa tulee merkitä tarhaajan yhteystiedot jokaiselle mehiläistarhalle. Yhteystietojen avulla tarhaajan saa helpommin kiinni esim. parven karattua tai jos viljelijä haluaa ottaa tarhaajaan yhteyttä esimerkiksi ruiskutusten vuoksi ym.

Tarhalla tulee olla näkyvissä mehiläistarhaajan nimi ja yhteystiedot (mielellään puhelinnumero, osoite ja mahdollinen sähköpostiosoite). Voit tulostaa valmiin yhteystietolomakkeen tai tehdä omasi. On tärkeää suojata yhteystietopaperi esim. muovilla, jotta se on sään kestävä.

Tarhaajien tulee myös rekisteröidä mehiläispesät Eviralle ja ilmoittaa itsensä eläintenpitäjäksi. Eviran ohjeistuksen mukaan jokaisen tarhaajan on tehtävä ilmoittautuminen kunnan maataloustoimistoon. Uudet tarhapaikat on ilmoitettava aina ennen niiden käyttöönottamista. Rekisteröinnin avulla Evira saa helpommin yhteyden tarhaajiin esim. akuutissa mehiläistautitilanteessa.

Lue lisää mehiläishoitajien velvollisuuksista viranomaisille.

Liitteet