Säilö marjat hunajan kera!
5.7.2016
Kotimaisen mansikan säilöntäaika on nyt käynnissä. Hunaja soveltuu erinomaisesti mansikan ja muiden marjojen säilömiseen, myös pakastamiseen. Hunajalla säilötyt marjat säilyttävät erinomaisesti värin ja aromin. Hunajalla voit myös pehmentää kirpeiden marjojen makua. Hilloja tehdessä kannattaa muistaa, että hunaja voi vaahdota keitettäessä, joten kannattaa käyttää suurta kattilaa. Hunaja myös maistuu makeammalta kuin sokeri ja sitä kannattaa käyttää hieman sokeria vähemmän. Kun muista seuraavat ohjeet, niin onnistut hunajan kanssa keittiössä:
Mansikkahillo hunajalla
1 kg mansikoita 4-5 dl hunajaa
Hunajalla makeutetut pakastemansikat
1 kg mansikoita notkeaa hunajaa
Lisätietoja: Suomen Mehiläishoitajain Liitto Tuula Lehtonen Tutkimuskoordinaattori, tiedottaja +358 40 506 3202 tai tuula.lehtonen@hunaja.net |